fbpx

Akupunktur kompletterer vekttap

Akupunktur har vist seg å komplementere tradisjonelle vekttap teknikker

Behandlingen vil kunne hjelpe å dempe sult, gjøre at man følger en kalori-restriktiv diett enklere.
Og har i tillegg vist seg å avlaste stress, depresjon og angst, som igjen gjør det enklere å administrere emosjonelt ladet (over) spising. I tillegg kan akupunktur virke for å stimulere essensielle hormoner, noe som kan øke resultatene av et sunt kosthold og mosjon. Akupunktur kan hjelpe på vekttap innsatsen, men det er ikke et universalmiddel.

Studier designet for å observere den uavhengige effekten av akupunktur som behandling for vektreduksjon har funnet at akupunkturterapi alene ikke påvirker kroppens fettprosent. Men mange av de samme studiene  presenterer også bevis for at akupunktur muligens kan gi effekter som kan støtte egen innsats for vekttap.

En 1996 forstudie “The Failure of akupunktur i behandling av fedme,» utført ved universitetet i Firenze Medical School i Italia, er en slik studie som ikke fant noen bevis for at akupunktur, alene, fremmer vekttap. Derimot ble det observert \”en betydelig forbedring i angst og depresjon” blant deltakere i gruppen som ble behandlet med akupunktur i motsetning til gruppen som fikk falsk akupunktur.

En randomisert kontrollert studie utført ved Institutt for Traditional Medicine og National Yang-Ming University i Taiwan, publisert i en 2002 utgave av Journal of kvinners helse og tittelen “The Effect of auricular akupunktur på overvektige kvinner,” kom til en lignende konklusjon. Akupunktur på sin side produserte ingen forskjell i fettprosent i denne studien heller, men en betydelig forskjell i hormonnivået som påvirker følelsen av craving og metthetsfølelse ble observert i gruppen som fikk ekte akupunktur, i motsetning til kontrollgruppen.

Basert på disse, og andre lignende undersøkelser, kan vi konkludere med at akupunktur fungerer som et instrument for vekttap og ikke en løsning alene. Det fins bevis for at akupunktur hjelper for vekttap, men det er foreløpig ingen vitenskapelige bevis for at akupunktur fører til vekttap. Akupunktur er ment å forsterke tradisjonelle vekttap metoder, ikke fungere som en erstatning for dem.

Et sunt kosthold og daglig mosjon er avgjørende for en effektiv vektreduksjon strategi. Du kan bruke akupunktur for å supplere disse tiltakene, men du kan ikke bruke akupunktur som erstatning.

Terapier

Start typing and press Enter to search