fbpx

Allergisk reaksjon

Allergisk reaksjon, kan forekomme i forkjellige former og grader. Det kan være greit å vite om slike allergiske reaksjoner og hva man kan og bør gjøre når noen har en slik reaksjon.

Allergisk reaksjon

Allergisk reaksjon kan komme i mange forskjellige former og styrker. Ved ekstrem allergisk reaksjon som allergisk sjokk, hvor kroppen får et livstruende fall i blodtrykket pga. en plutselig og kraftig allergisk reaksjon, er det viktig å ha øyeblikkelig behandling for hånd.

Et slikt sjokk kan forårsakes av en injeksjon(vaksine), insektsstikk (som vepsestikk), legemidler eller matvarer.
Når man opplever dette må man komme seg til lege så fort som mulig (Ring 113).
I ventetiden skal en legge pasienten flatt med bena hevet (sjokkleie). Dersom pasienten er bevisstløs, må han ligge i stabilt sideleie. Overvåk bevissthet, luftveier, åndedrett) hele tiden, start blås – munn-til-munn og hjertemassasje om nødvendig.

Hvis noen er kjent med å gi adrenalin sprøyte og dette er tilgjengelig, så gjør det. Men følg bruksanvisningen. Dette kan være livreddende.

Mindre allergiske reaksjoner kan bli behandlet med alternativ medisin(alternativ behandling). Klinikken har god erfaring ved bruk av akupunktur og soneterapi i kombinasjon, samt homeopati behandling.
Ta kontakt for mer informasjon om behandling i forhold til din individuelle allergi type.

Terapier

Start typing and press Enter to search