Barn med sengevæting (enuresis nocturna)

Mange barn er ulykkelig pga nattlige uhell. De tisser i senga og er lei seg for dette og vil ikke at noen andre skal vite om det. Dette gjør at de ikke kan være med på overnatting hos venner bla.

Barn med enuresis nocturna (sengevæting) får et bedre selvbilde når de blir tørre

Mange foreldre til barn med enuresis nocturna (sengevæting) ble selv sent tørre. De vet at tilstanden er godartet, og noen bagatelliserer barnets plager og behov for behandling. Andre foreldre ønsker rask og effektiv behandling. Mange foreldre ønsker at barna skal være tørre ved skolestart. I dag starter seksåringer på skole, og flere kommer derfor med ønske om tidligere behandling.

Årsaksmekanismenene er ikke endelig klarlagt. Det kan være flere sannsynlige årsaker og individuelle forskjeller hos disse barna, og dette bør det tas hensyn til i utredning og behandling. Behandlingen bør derfor være skreddersydd for det enkelte barn. De bør primært undersøkes av allmennpraktiserende lege for å utelukke spesifikk årsak til plagene.

Flere foreldre og barn opplever at skolemedisin ikke strekker til og føler seg maktesløse i hva som bør gjøres. Akupunktur er en vanlig og hyppig behandlingsform i bl.a. i Kina for behandling av sengevæting hos barn. Flere barn responderer bra på behandling, og får god hjelp.

Her i vesten er det blitt mer og mer vanlig at foreldre tar med barna sine til alternativ behandling og blir positiv overrasket over resultatet. Noen foreldre kvier seg for å la barnet få akupunktur pga nålene som brukes, og tror det er en smertefull behandling. Noe som er feil, av egne erfaringer ser vi at svært få opplever behandling som smertefull, men heller som en positiv opplevelse.

Ring oss i dag for nærmere informasjon eller bestilling.

Kilde: http://www.tidsskriftet.no/?seks_id=242055. (24/6-08)

Terapier
bestill time

Du kan bestille time på 22 73 27 70 eller benytt skjemaet under.

Bestill_time_quick

  • *obligatorisk felt
0

Start typing and press Enter to search