Skip to content

Barnevennlig behandling – homeopati

Homeopati er en barnevennlig behandling.

Stadig flere foreldre tenker alternativt når det gjelder barnas helse. Homeopati er en behandlingsform som anbefales mot mange typiske barnesykdommer, som fordøyelsesbesvær, ørebetennelse og eksem.

Stadig flere foreldre tenker alternativt når det gjelder barnas helse. Homeopati er en behandlingsform som anbefales mot mange typiske barnesykdommer, som fordøyelsesbesvær, ørebetennelse og eksem.

En tysk undersøkelse fra i våres viser at hele 24 % av tyske barn har fått homeopatisk medisin. (1) Også i Norge ser man tendensen, rundt en fjerdedel av de som får hjelp av homeopat er barn mellom 0 og 9 år.(2)

Hvorfor velger så mange foreldre homeopati?

– Barn responderer godt på homeopatiske medisiner, forteller Lisbeth Eik, homeopat ved Røa Alternative Klinikk.
– Homeopati dreier seg om å stimulere kroppens evne til å helbrede seg selv. Barn er ofte “rene” og mottagelige, med et levende immunforsvar som raskt reagerer på behandlingen. I tillegg er homeopati skånsomt og helt smertefritt!

Fokus på hele lille mennesket

Så hvordan foregår behandlingen?

I den første konsultasjonen går vi gjennom symptomer, både fysiske, emosjonelle og mentale. Andre opplysninger, som tidligere plager og arv, gås grundig gjennom, og alt blir notert og analysert. På bakgrunn av konsultasjonen foreskriver vi homeopatisk medisin og avtaler en oppfølgingstime, gjerne etter et par uker. Vi behandler alt fra babyer til større barn. Det er ikke forsket mye på effekten av homeopati på barn, men noen studier er gjort. De viser at homeopati kan ha god effekt på fordøyelsesplager og konsentrasjonsproblemer, eksem og astma.(3) Lisbeth kjenner igjen dette fra sin praksis. Det er noe av det vi ser mest av. Andre plager vi ofte behandler her på klinikken er øreverk, urinveisinfeksjoner og allergier.

Ingen mirakelkur – men gode tilbakemeldinger

Foreldre oppsøker klinikken for ulike årsaker, men de fleste som kommer har hørt om homeopati fra venner og bekjente. En del har funnet informasjon på internett. Fellestrekket er at de har hørt om andres positive erfaringer, og ønsker å prøve selv.

Men selv om mange oppnår gode resultater er det ingen mirakelkur. – En del foreldre er utålmodige. Det er viktig å være tydelig på hva som kan forventes. Homeopati hjelper kroppens evne til å helbrede seg selv, men det kan ta tid. Samtidig ser vi jo resultater. Å få tilbakemeldinger fra ungene om at “nå kan jeg spille fotball igjen” eller “nå har jeg ikke vondt i magen lenger” varmer.

Kilder:

1. Official Homepathy resource
2. Norske Homepaters Landsforbund
3. Homeopathy Today