Skip to content

Barnløs – Infertilitet

Barnløs – infertilitet

Mandag ringte hun – gravitesten var utført og den var positiv. Barn nummer tre kom som en stor og positiv overraskelse. Soneterapi og akupunktur kan hjelpe på mange områder.

Soneterapi og akupunktur kan hjelpe.

Det er flere og flere i dagens samfunn som sliter med å få barn. Årsakene til dette er selvfølgelig mange og sammensatte. Mange forskjellige klinikker er etablert for å utrede og hjelpe til med befruktningen. Behandlingen foregår gjerne med kraftige hormonkurer og evt med innsetting av et befruktet egg.

Metodene er relativt kostbare og ikke minst meget slitsomme for den som må gjennomgå slik behandling. Det innebærer flere legebesøk og tøffe psykiske belastninger pga. hormonkurene. Jeg merker en økende andel som spør meg om dette er noe som soneterapi og akupunktur kan hjelpe til med.

Og her kan jeg med stor glede svare; “JA”.

Heldigvis så er det også fra legehold registrert at soneterapi og akupunktur kan ha effekt og noen kommer fra utredningsklinikkene med råd om å prøve terapiene i ventetiden. Når de kommer til meg, så må vi selvfølgelig gå igjennom alle organene/energiene ved å behandle med soneterapi. Soneterapien forteller meg hvor vi må sette inn hovedtyngden på behandlingen. Det ligger i kortene at jeg må jobbe mye med hormon balansen,samt hjelpe til med å få opp kvaliteten på livmor og egg. Ideelt sett er det gunstig at også mannen kommer til behandling for å styrke sædkvaliteten. Soneterapi balanserer kroppens energier og løser opp evt blokkeringer, slik at flyten i kroppen blir god.

I tillegg til soneterapi og akupunktur behandling er det gunstig med en så sunn livsførsel som overhodet mulig. Herunder tenker jeg på god og næringerik mat og lite stress. Noen tilskudd av vitaminer og mineraler er også viktig for å hjelpe til i prosessen. I starten av behandlingen med soneterapi og akupunktur, skjer det en utrensning i kroppen og jeg anbefaler at de tar det med ro seksuelt. Dette fordi kroppen bruker så mye energi på utrensningen at der er lite igjen til noen barneproduksjon. Men selvsagt skal en aldri si aldri. I et tilfelle ble en kvinne gravid i løpet av de første ukene.

Jeg henviser i denne sammenhengen også til min artikkel i Røa Tidende hvor jeg tok for meg behandling med progesteron hormonkrem og dets virkning i kroppen. Denne kremen er gunstig å kombinere med soneterapi behandling eller evt. senere i behandlingen. Min behandlingsform er sunn og bringer med seg mange positive sideeffekter som kommer vedkommende til gode.

De får som oftest mye energi og føler seg opplagte og friskere enn på lenge. Når graviditeten sitter der, er det tre lykkelig personer som er innvolvert. Gjennom årene er jeg blitt “filletante” til veldig mange barn. Og et av de beste tilfellene som jeg kan erindre var en kvinne som kom til behandling for noe som jeg idag ikke kan huske hva var, men jeg informerte henne som alle andre at det er lett å bli gravid når en går i soneterapi-behandling.

Jeg fikk til svar at det var umulig, fordi hun var potte tett og av den grunn hadde to prøverørsbarn. Jeg gjentok det jeg hadde sagt og ba henne være forsiktig. Men både hun og mannen kune tenke seg et barn til, men hun orket ikke flere prøverør, så da fikk det være. Jeg husker ikke lenger hvor lang tid det tok med soneterapi behandlingen, men jeg husker at hun ringte meg en fredag og sa at hun ikke hadde fått mensen.

Da gjentok jeg igjen det jeg hadde sagt om at det var lett å bli gravid i forbindelse med soneterapi behandling, men hun holdt på sitt. Mandagen ringte hun igjen-gravidetesten var utført og den var positiv. Barn nummer tre kom som en stor og positv overraskelse for mor og far.

Gleden var stor også for meg.
Sykepleier, Soneterapeut, Akupunktør
Anne Karin Gjørtz