fbpx

Bedre livskvalitet med refleksologi

Refleksologi er behandling av trykkpunkter på kroppen.
Punktene står i forbindelse med kroppen og løser opp de blokkeringene som måtte være der.

Bedre livskvalitet med refleksologi

Tidligere næringslivsleder og tidligere president i Norges Idrettsforbund, Kjell O. Kran (77) har fått behandling i skuldre, rygg og fingre.

Mette H.
Akerø

For en tid tilbake fikk den tidligere næringslivslederen og tidligere presidenten i Norges Idrettsforbund, Kjell O. Kran, en to timers behandling hos en refleksolog i gave hos sin datter. Han ble overrasket over resultatet.

– Da jeg etterhvert lot meg overtale til å ta behandlingen forstod jeg fort at dette er noe jeg skal gjøre hver gang kroppen er stiv og vanskelig, sier en fornøyd Kjell O. Kran.

Refleksologi

Refleksologi er en effektiv behandlingsform som tar utgangspunkt i nervesystemets påvirkningskontroll av kroppens ulike funksjoner og kan benyttes til behandling av skader, sykdom og hverdagsplager. Les mer her.

Refleksolog Kåre Nordanger forklarer at behandlingen ikke bare retter seg mot å fjerne symptomene, men søker også å løse årsaken til problemet.

– Vi tar utgangspunkt i at vi på kroppens ytre flater har et levende «tastatur» som kommuniserer med nervesystemet vårt, forklarer Nordanger.

– Trykker vi på de rette knappene på «tastaturet» påvirkes skjelettkroppen, muskulaturen og organer via nervesystemet.

Trodde ikke noe på det

Kjell O. Kran som er tidligere aktiv håndballspiller, tennisspiller og bandyspiller, sier at han ikke hadde store troen på refleksologi, ikke før han selv kjente resultatet av behandlingen.

– Nå har jeg fått behandling for stive ledd i fingrene, i skuldre og rygg, forteller han fornøyd,

– Jeg er mye bedre og når jeg er plaget med noe så får jeg effektiv behandling for det hos Kåre.

Gamle tradisjoner

Nordanger er en nestor innen feltet i Norge og han ble diplomert terapeut i 1987. Siden den gang har han vært en av forgrunnsfigurene innen utviklingen av refleksologien i Norge.

– Behandlingsformen har utspring i gamle tradisjoner, men er i hovedsak forsket frem i Norge og derfor spesielt godt egnet til å møte de sykdommene og problemene vi opplever i vår kultur, forteller Nordanger til «God morgen Norge».

Det er refleksologer over hele landet. De aller fleste er utdannet ved Medika Nova i Oslo, der Kåre Nordanger er rektor.

Terapier

Start typing and press Enter to search