fbpx

Candida artikkel 1

Candida er en sopp, som skal leve i tarmen vår i harmoni (symbiose) med tarmbakteriene. Oppgaven er å bryte ned og fordøye den maten vi spiser og drikker. Ved store inntak av “feil” mat, kan det bli store ubalanser i dette forholdet, som igjen kan gi kraftige symptomer på ubehag.

Candida

Candida er en sopp, som skal leve i tarmen vår i harmoni med bakteriene, for å fordøye den maten vi spiser. I noen tilfeller kommer dette i ubalanse og soppen kan vokse med store kulturer. Den kan ta helt overhånd. Soppens spredning skjer via lange tråder og disse vokser ukontrollert i kroppen. Derfor kan Candida ha mange forskjellige symptomer. Felles for de fleste er at Candida ligger i basis for symptomene deres og gjør at de ikke blir helt friske før de får kontroll på candidaen.

Hvordan kan vi behandle symptomer på Candida

Mangt er sagt og skrevet om Candida gjennom tidene,så det skal jeg ikke begi meg ut på. Jeg skal ta for meg hvordan vi kan behandle slike kasus som har candida. Som sagt kan symptomene være veldig forskjellige. Noen kommer til behandling etter å ha fått beskjed ved testing, at Candida er mer eller mindre aktiv i kroppen. Når personen kommer til meg går vi alltid nøye gjennom hvilke symptomer de har og hva vedkommende spiser og drikker. Tidligere sykdommer og behandling er også viktig.

Candida og kosthold

Er der symptomer på at det kan være Candida tilstede, må vi nødt til å gjøre en del forandringer med kosten. Vi vet at sopp ernærer seg på sukker og gjær og ved å kutte ut inntaket av slike matvarer kan vi sulte ut soppen. Dette er en langvarig behandling og er ikke nok i seg sjøl. Soppsporene er meget overlevelsesdyktige. Og vi må hjelpe kroppen med behandling via soneterapi (fotsoneterapi) og akupunktur.

Når vi begynner å fokusere på mat som inneholder sukker og gjær vil vi se at det blir litt av en utfordring å holde seg helt borte fra det. Hele tiden må deklarasjoner sjekkes og vurderes. Her er det godt med litt veiledning og støtte. Etter å ha stått på kostregulering og soneterapi en stund kan vi starte forsiktig med tilleggsbehandling. Starter vi med alt på en gang kan soppdøden bli så kraftig at helsen får seg en kraftig knekk. Her skal en vite hva en driver med for å få en positiv opplevelse fra den som blir behandlet

Candida og energi

Det er bedre med små sikre steg. Sakte men sikkert vil vedkommende komme i en bedre fase. Energien vender tilbake og en føler seg friskere enn på lenge. Nå er det viktig å ikke gjøre noen bommert. Fremdeles kan det nemlig være ”soppsporer” i systemet og får disse tilførsel av sukker eller gjær kan de igjen vokse opp og legge nye sporer.

Candida og ubehag

Ubehaget behøver ikke å bli så veldig stort for personen, men det tar lengre tid før en kommer tilbake til det samme stadiet. Jo lenger en er flink til å holde seg til dietten desto sikrere blir en på resultatet. En grei regel er at vi dobler behandlingstiden fra begynnelse til en er symptomfri. Her er det viktig at motivasjonen holdes oppe for en møter på mange tunge kneiker.

Candida og endt behandling

Etter endt behandling er det viktig å vite at om man faller helt tilbake til det gamle kostholdet vil forholdene ligge til rette for at det samme kan skje igjen. Jeg kan kontaktes om det skulle være noen spørsmål. Det som egentlig avgjør hva man kan hjelpe til med,er hvor mottakelig ens egen kropp er for behandling med soneterapi (fotsoneterapi) og akupunktur.

Terapier
bestill time

Du kan bestille time på 22 73 27 70 eller benytt skjemaet under.

Bestill_time_quick

  • *obligatorisk felt
  • Date Format: DD dot MM dot YYYY

Start typing and press Enter to search