Skip to content
Blodanalyse

Candida – fordøyelsesproblemer

Er det ubalanser i fordøyelsen kan det oppstå overvekst av candida sopp. Og får tilstanden utvikle seg videre kan det lage store ubehag for disse menneskene. Mage/tarm kanalen vår skal ha god balanse mellom bakterier og sopp for å inneha god helse.

Candida – fordøyelsesproblemer

Vi har tidligere snakket om matintoleranse/matallergier og at det da oppstår ubalanser i mage-tarm. Er det ubalanser i fordøyelsen kan det oppstå candida. Får denne utvikle seg videre kan det lage stort ubehag for disse menneskene. Nå er det slik at i mage tarm kanalen vår skal det være både bakterier og candida og disse skal leve i harmoni med hverandre. Begge må være til stede for at vi skal ha det godt.

Candida og sukker

Men det er i de tilfellene hvor det ikke er harmoni mellom dem som skader oss. Dette trer i kraft når vi spiser mye av den moderne maten med høy glykemisk indeks som gir oss et høyt blodsukker. Sukker generelt er den største ”giften” vi har i samfunnet og den ødelegger utrolig mye vedrørende vår helse.

Hva er Candida?

Candida er en sopp og denne ernærer seg på sukker bla. og derfor når vi da spiser sukkerholdige produkter flere ganger pr dag, får kroppen aldri sjansen til å opprette balansen igjen. Etter hvert blir arbeidet med å stå imot for stort og kroppen gir litt opp. Da er det fare på ferde og candida kan ta styringen over kroppen. Det er mange forskjellige grader av candida og det gjelder å holde den i sjakk. Fare momentet er at når det først har oppstått en oppvekst av candida er det større sjanser for at det kan skje igjen.

Så det viktigste og mest optimale er å holde et kosthold som ikke tillater at en slik oppvekst av candida skal kunne skje. Forebygging er alltid mye lettere enn behandling.

Klinikken vår kan hjelpe med candida og fordøyelsesproblemer, så ikke fortvil – søk hjelp

Hilsen
Alternativ Medisin Røa
v/ Anne Karin Gjørtz