Dyktig akupunktur behandling

Vi er dyktig i akupunktur behandling.
Akupunktur er nålestikk med mulighet for korrigering av både fysiske og psykiske plager.

AKUPUNKTUR BEHANDLING

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsform som Vesten sakte åpner øynene mer oppfor.
Alternativ Medisin Røa i Oslo er en av klinikkene som tilbyr variert behandling innenfor dette. Deres dyktige akupunktører bruker nåler til å påvirke balansen i kroppen din så du blir frisk.
Men hvordan fungerer dette, og hva kan behandlingsformen gjøre for deg?

Hva er akupunktur behandling?

Akupunktur behandling er en alternativ medisinsk behandlingsform som går ut på å sette tynne akupunkturnåler inn i spesifikke punkter på kroppen for å gjenopprette balanse. Alternativ Medisin på Røa utøver fire typer akupunktur.

  • Det er Klassisk akupunktur TCM
  • ECIWO
  • Akupunktur 2000
  • og Øreakupunktur

De forskjellige formene presenteres under.

Klassisk akupunktur TCM

Klassisk akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsform. I følge kinesisk medisin er sykdom en ubalanse i kroppens energisystem. Akupunktur har vist seg å være utøvd i over 2000 år, og vært brukt til å gjenopprette kroppens naturlige stabilitet.

Utøverne av klassisk akupunktur mener at kroppens energisystem kalles «qi». «Qi» er livsenergi som bør flyte fritt i kroppen. Når den blokkeres er man syk. Akupunkturnålene settes i kroppen for å gjenopprette balansen og få energien til å flyte fritt igjen.

ECIWO

Dette er et mikrosystem som behandler akupunkturpunkter langsmed rørknoklene i kroppen. Det finnes punkter langs en rørknokkel som hører sammen med alt fra hodet og ned til tærne. Nålene føres langt inn i huden. Deretter gir de kroppen beskjed om å rette opp i ubalanser.

Behandlingen kan brukes ved akutte situasjoner og ved kroniske plager og lidelser. De fleste merker forbedringer etter noen behandlinger. Daglig leder utøver denne formen for akupunktur.

Akupunktur 2000

Dette er en form for behandling hvor det søkes i leddene etter smertepunkter. Det finnes punkter på forskjellige steder i leddet som står i kontakt med kroppen via hjernen. Nålene settes inn så de stimulerer punktene. Behandlingen kan gi gode resultater. Daglig leder utfører denne formen for akupunktur.

Øreakupunktur

Små akupunkturnåler settes i punkter i øret som står i forbindelse med forskjellige deler av kroppen. Øreakupunktur kan gis som en separat behandling eller som tilleggsbehandling. For eksempel etter Klassisk akupunktur. Det er hele fem akupunktører ved Alternativ Medisin som utøver denne formen.

Hva kan akupunktur hjelpe mot?

Akupunktur blir mye brukt ved smerter. I tillegg utøves det også ved andre helselidelser som angst, astma, bipolar lidelse, depresjon, hjerneslag, nakkesmerter, munntørrhet, kvalme med mer.

Hvordan utføres behandlingen?

Klinikken har godt utdannede behandlere hvor klienten kan føle seg trygg og blir tatt godt vare på. Under behandlingen blir det foretatt et grundig intervju hvor det stilles spørsmål om plager og symptomer. De syltynne nålene som brukes er sterile og til engangsbruk. Når de stikkes inn, er det viktig med rett retning og dybde. Under behandlingen kan nålene stå urørt, eller beveges med fingrene. Begge deler er vanlig.

Antall nåler som brukes under behandlingen kan variere. Når nålen er satt inn, skal den beveges for å komme i rett stilling. Når den er plassert riktig, vil pasienten kjenne et press eller en nummen følelse i det område nålen står. Det er vanlig at nålene står i 20-40 minutter.

Er det vondt?

Til tross for at det brukes nåler til behandlingen, er det relativt smertefritt. Noen kan oppleve det som litt vondt, men for de fleste vil det kun kjennes som et lite stikk når nålen penetrerer huden.

Klinikkens kinesiske akupunktør bruker en innføringshylse i plast, som gjør at nålen kjennes minimalt når den går inn i huden. Hun utøver både Klassisk akupunktur og Øreakupunktur.

Alternativ Medisin

Klinikken har 15 dyktige terapeuter innenfor sine felt. Flere utøver en eller flere former for akupunktur.

Deres kinesiske akupunktør har over 24 år med erfaring, og har jobbet med de fleste plager og problemer. Hun baserer sin forståelse for mennesket og vår helse på prinsipper fra kinesisk medisin og tankegang.

Daglig leder for klinikken har over 20 års erfaring og er en dyktig akupunktør. Hun er utdannet ved Nasjonalforeningens Sykepleierskole i Ålesund, og utøver fire former for akupunktur.

Hvor holder vi til?

Klinikken har holdt til på Røa i over 28 år. På grunn av sterk vekst har de flyttet til friske og større lokaler i Griniveien 10, midt i Røakrysset.

Kontakt oss

Ring oss gjerne for en uforpliktende samtale på
tlf. 22 73 27 70.
amedisin.no

Kilder:
http://www.nifab.no/behandlingsformer/flere/akupunktur#hva
http://www.regjeringen.no/nb/dep/hod/dok/nouer/1998/nou-1998-21/7/3/1.html?id=350719
amedisin.no

Terapier
bestill time

Du kan bestille time på 22 73 27 70 eller benytt skjemaet under.

Bestill_time_quick

  • *obligatorisk felt
0

Start typing and press Enter to search