fbpx

Endring i hjernen ved akupunktur

Endring i hjernen ved akupunktur sier forskningen. Beviser ikke dette at det har virkning….

Finner aktivitetsforandringer i hjernen ved stimulering av akupunktur

I New South Wales i Australia har Dr Quah-Smith forsket på hjerneaktivitet når noen blir utsatt for laserbehandling på akupunkturpunkter. Det ble brukt laser av den grunn at da var det mulig å gjøre forskningen dobbeltblind, noe som er et problem når man forsker på akupunktur og andre terapiformer. Det ble funnet ulik aktivitet i hjernen på ved stimulering av ulike akupunkturpunkter.

Deltakerne i studien viste signifikante forandringer i hjerneaktivitet når de mottok stimuli på akupunkturpunkter, til tross for at de ikke visste om de ble stimulert eller ikke. Forandringene fant sted på områder av hjernen som blant annet styrer humør (“mood regulation” – frontal-limic-striatal brain region). Funnene kan indikere at akupunktur kan påvirke depresjon.

Deltakerne i studien var friske. Det gjenstår å se om de samme funnene kan gjøres hos deprimerte personer, og om man kan bruke resultatene klinisk.

Kilde:
Quah-Smith I, Sachdev PS, Wen W, Chen X, Williams MA (2010) The Brain Effects of Laser Acupuncture in Healthy Individuals: An fMRI Investigation. PLoS ONE 5(9): e12619. doi:10.1371/journal.pone.0012619

Terapier
bestill time

Du kan bestille time på 22 73 27 70 eller benytt skjemaet under.

Bestill_time_quick

  • *obligatorisk felt
  • Date Format: DD dot MM dot YYYY

Start typing and press Enter to search