fbpx

Frisk med akupunktur behandling

Frisk med akupunktur behandling:
Idrettseliten vår blir frisk med akupunktur behandling og benytter seg av akupunktur for å holde helsen under kontroll

Slik stakk Magnus Moan seg frisk med ti nåler   Smertefull akupunktur i ansiktet fikk Moan frisk. Foto: Privat

Ti nåler i ansiktet jaget snørret på dør.

Publisert: 20.02.2012 kl. 10:24 , endret: 20.02.2012 kl. 15:11

Av: Petter Rasmus

I fjor ble halve sesongen ble ødelagt av sykdom, og også denne sesongen har kombinertløperen vært sykdomsplaget.

I franske Caux-Neuve for en drøy måned siden lå Moan i sengen halve helgen mens lagkameratene konkurrerte, og det samme gjentok seg i tyske Klingethal i helga. Det fikk Moan til å gå utradisjonelle veier for å bli frisk raskest mulig.

Nåler mot snørr

Slapp i kroppen og tett i nesa nøyde seg ikke med nesedråper og paracet. Landslagets fysioterapeut Stein Vidar Thun lagde nålepute av fjeset hans.

– Det er visstnok en kjent metode i langrennsleiren, men det var første gang jeg prøvde det. Det var ikke veldig godt, men det fungerte. Formen ble veldig mye bedre, sier han.

Blant de ti

Tross friskmeldingen, ble det ingen konkurranse på Moan. Værforholdene i Klingenthal satte en stopper for hopprennet søndag, og dermed ble den provisoriske konkurranseomgangen fra lørdag utgangspunktet for langrennet.

– I stedet for å konkurrere, gikk jeg meg en langtur og funderte over livet. Jeg føler at jeg har et sovende villdyr inni meg, jeg har ikke vært i nærheten av å få vist hva jeg er god for. Men det er fortsatt seks renn igjen, og målet er å komme inn blant de ti beste i verdenscupen, sier Moan.

Terapier

Start typing and press Enter to search