fbpx

Hoftesmerter

Hoftesmerter er en almenn plage og forårsaker store bevegelsesinnskrenkninger og smerter. Soneterapi i kombinasjon med akupunktur kan ha effekt.

Hoftesmerter er en plage for mange! Behandling med soneterapi og akupunktur kan hjelpe Anne Karin Gjørtz Interessen for alternativ behandling øker for hver dag som går og ingenting gleder meg mer. Da vet jeg at mange vil få hjelp for de plagene de strir med.

Har også du noe du lurer på, ta gjerne kontakt pr. telefon eller epost.

For noen år tilbake ble jeg kontaktet av en dame som hadde store plager og smerter i hoftene, spesielt den høyre siden. Hun var stiv og støl, samtidig som det smertet ved alle bevegelser. Dette plaget og  hemmet henne i det daglige. Hun var glad i å være med på turer, men det bød på store problemer i forhold til det å sitte stille lenge på en buss. Samtidig medførte smertene at det gikk sakte når hun skulle ut og gå. Hun hadde vært i kontakt med lege og det var blitt tatt røntgenbilde av hoftene der det ble påvist slitasjeskader i benstrukturen. Skadene var så omfattende at hun ble satt på venteliste for hofteoperasjon.

I ventetiden valgte hun å prøve en alternativ vei. Vi snakket litt sammen før vi ble enige om å gjøre et forsøk. Jeg fortalte henne at jeg ikke kunne gjøre noe med det  som hadde med forandringer i benstrukturen å gjøre, derimot kunne jeg ved hjelp av soneterapi  bedre blodsirkulasjonen og ernæringen av det omkringliggende vevet, slik at smertene ville gi seg. Vi fikk klarlagt hvilke matvaner hun hadde, samt hva hun spiste av vitaminer og mineraler. Kostholdet hennes var slett ikke så ille, så med noen små justeringer kunne vi si oss fornøyd.

Derimot var inntaket av mineraler og vitaminer for lite. Det heter seg at har man et variert og godt sammensatt kosthold så skal det ikke være nødvendig med noe tilskudd. Men dette gjelder når kroppen er i fullstendig i balanse. Hun ble bedt om å begynne med store doser av E-vitamin, B-vitamin kompleks og C-vitamin for å bedre oppsugingen av B-vitaminet. Ved gjennomgang av føttenes soner, fant vi flere steder hvor energien var i ubalanse. Det ble min oppgave å balansere dette.

Vi gikk forsiktig fram for ikke å få for store reaksjoner med det samme. Hun kom til behandling to ganger pr. uke i de tre første ukene. Deretter reduserte vi det til én gang pr. uke i de påfølgende uker. Smertebildet under føttenes soner forandret seg sakte, men sikkert. De punktene som hadde gitt stort ubehag i begynnelsen,ble til slutt smertefrie og vi satt igjen med noen få punkter som vi måtte jobbe mye med. Men etterhvert som tiden gikk ble smertene i hoftene mer og mer borte. Den generelle helsetilstanden bedret seg også. Hun var fremdeles stiv i hofteleddet, men smertene var borte. Det hele endte så lykkelig at da hun fikk innkalling til hofteoperasjonen, valgte hun å utsette den på uviss tid. Hun følte seg rett og slett for frisk til å la seg operere. Da hun var ferdigbehandlet etter 15 besøk valgte vi å ta henne inn til behandling én gang pr. måned for å holde tilstanden ved like. Dette har pågått hele tiden og hun har det fremdeles meget bra. Hun er meget glad for at hun valgte å prøve soneterapi som en alternativ behandlingsform og er overbevist om at hun ikke ville hatt det så bra generelt om det ikke hadde vært for den totale behandlingsform som soneterapien gir.

Terapier

Start typing and press Enter to search