fbpx

Homeopati

Homeopati behandler likt med likt og kan hjelpe for de fleste lidelser og plager.

Homeopati er en alternativ behandlingsform som virker etter likhetsprinsippet – likt kurerer likt.
Den tyske legen Samuel Hahnemann oppdaget denne behandlingsmåten i 1796.

Pasientens symptombilde er viktig og jo likere pasientens symptomer er medisinens symptombilde, jo bedre effekt oppnås.  I løpet av konsultasjonen blir en medisin valgt basert på totaliteten av symptomene og det blir tatt hensyn til det fysiske, emosjonelle og mentale bildet.

Behandlingen er naturlig og uten bivirkninger nettopp fordi den er utarbeidet ved hjelp av en bestemt fortynning i et laboratorium. Medisinene kjøpes på apotek og er blant annet produsert i Belgia, Sverige, England og Frankrike.

All homeopatisk medisin er nøye testet på mennesker ved prøvinger og resultatet av denne forskningen er utgangspunkt for utvelgelse av en spesifikk medisin blant flere hundre medisiner.

Homeopater bruker oppslagsverket Materia Medica og det medisinske Repertoriet som er nøye utviklet fra homeopatiske prøvinger og kliniske data.

I klassisk homeopati behandling inngår spesielle og generelle undersøkelser av en pasients historie og symptombilde og det behandles med et enkelt middel.  Ved klinisk homeopati brukes det ofte kombinasjoner av virkemidler med mål om å hele de forskjellige symptomene på akutt eller kronisk sykdom. Homeopati er en form for alternativ medisin, der utøvere behandler pasienter med svært fortynnede preparater som antas å forårsake friske folk til å vise symptomer, som ligner de som pasient har.

Terapier

Start typing and press Enter to search