Skip to content

Hormonell ubalanse

Hormonell ubalanse            Naturlig helbredelse

*************************************************************************

I denne spalta får ulike terapeuter ordet for å fortelle om resultater fra deres praksis. Denne gangen slipper vi til Anne Karin Gjørtz ved Alternativ Medisin Røa i Oslo.

*************************************************************************

Hormonell ubalanse og barnløshet

Tekst Anne Karin Gjørtz

Kunden hadde hatt problemer i flere år til tross for sin unge alder. Hun hadde mistet menstruasjonen, og legene kunne ikke gjøre noe for henne. De mente at blodverdiene tilsa at hun var i tidlig overgangsalder, og i slike tilfeller anbefaler legene ofte at en begynner med østrogen for å unngå beinskjørhet.

Veldig mange er i samme situasjon, og mange får samme beskjed fra legen. For noen år siden behandlet jeg sju kvinner i alderen 25–32 år. Alle hadde fått sjokkbeskjeden fra legen om at de var i for tidlig overgangsalder.

Utfordringen er at alle ønsker barn en gang, og hva gjør de da? Legene har ikke så mye å stille opp med i slike tilfeller og gir derfor råd som få er klare for å høre. Vi som driver alternativt, har ikke lov til å markedsføre oss og langt i fra fortelle hva vi kan hjelpe til med. Når det gjelder soneterapi, tilfører vi ingenting, men sender signaler til kroppen via akupunkturbaner som korrigerer ubalanser, noe som bidrar til bedre helse.

Jeg har hjulpet mange til hormonell balanse ved hjelp av soneterapi og akupunktur. Dette gjelder unge jenter som aldri er kommet ordentlig i gang med puberteten, er barnløse, de uten menstruasjonen eller som har overgangsproblemer. I tillegg informerer jeg dem om kosthold og ernæring dersom vedkommende er interessert. Utviklingen i samfunnet viser at stadig flere som ikke får hjelp av legen når de vil ha barn, søker etter alternativer.

Kundens egen tilbakemelding

Kvinnen kontaktet Alternativ Medisin Røa sommeren 2014 etter mange søk på Google – på jakt etter noen som kunne hjelpe. Kunden beskrev sine symptomer med hormonelle plager og uteblitt menstruasjon i fem år, noe jeg viste forståelse for og gjerne ville hjelpe henne med.

”Dette skal vi få orden på,” lovet jeg. – Det hørtes for godt ut til å være sant, uttalte kvinnen og fortsatte: – Leger og gynekologer hadde gitt meg opp for mange år siden, så forventningene var kanskje ikke så høye, men håpet og troen på alternativ behandling var der likevel. Vi startet behandlingen på sommeren/tidlig om høsten, og jeg merket raskt endring både på energinivået og hormonelt. Allerede i november etter ukentlig soneterapi hadde jeg fått tilbake menstruasjonen! Det tok dermed bare to måneder mot fem år uten resultater hos leger og gynekologer, og jeg var mildt sagt overlykkelig.

Jeg forklarte kvinnen noen av årsakene til utviklingen av tidlig overgangsalder hos unge jenter i dag. Indre og ytre stressfaktorer tapper kroppen, og i kombinasjon med et magert kosthold og harde treningsøkter måtte flere faktorer endres for å gjenopprette hormonell balanse og derved reversere tidlig overgangsalder. – Det var virkelig en lettelse endelig å få hjelp, uttalte klienten.

Omsider hadde hun møtt en som var spesifikk og forklarte hva problemet besto i. Fem års bekymringer og redsel for at hun kanskje aldri kunne bli mamma, ble raskt glemt da hun et år seinere ble gravid. Kvinnen fortsatte å gå til behandling under hele graviditeten og opplevde aldri hormonelle plager. Tvert om fikk hun en sunn vektoppgang uten vannansamling (ødemer), hudproblemer eller andre plager som ofte hører med en graviditet. Fødselen gikk over all forventing, og kvinnen kunne ”i ettertid med hånden på hjertet si at dette først og fremst er takket være en kropp som harmonerer og er i balanse, og Anne Karin hjalp meg dit!”

Hun har nå født sitt andre barn og går fortsatt til Alternativ Medisin Røa for å opprettholde en balansert kropp. I min bransje lever vi lenge på den tilliten som blir vist oss når vi får lov til å hjelpe et menneske til bedre balanse, både når det gjelder hormoner og til generell bedre funksjon av kroppen.

*************************************************************************

Om forfatteren

Anne Karin Gjørtz (f. 1955) er utdannet sykepleier fra Nasjonalforeningen i Ålesund 1980, soneterapeut og akupunktør og startet klinikken Alternativ Medisin Røa i Oslo for vel 27 år siden (www.amedisin.no). Åtte terapeuter er tilknyttet klinikken, hvor et viktig fokus er kosthold og ernæring. Gjørtz deltar i Kostreform for bedre helse (kostreform.no) for å være med og spre budskapet om at den enkelte kan hjelpe seg selv til en bedre hverdag ved å endre kostholdet. Kontakt: telefon 22 73 27 70; e-post: anne.karin@amedisin.no.

*************************************************************************