fbpx

Idrettsmassasje – massasje

Massasjen er mer spesifikk, presis, stimulerende og dypere enn klassisk massasje. Formålet er å øke idrettsutøverens og andres prestasjon og bearbeide skader og belastninger.

En massasjeterapeut søker å løse konkrete problemer i muskel- og skjelettapparatet. Problemene kan skyldes fysiske og/eller emosjonelle belastninger.

Denne massasjen er mer spesifikk, presis, stimulerende og dypere enn klassisk massasje. Formålet er å øke idrettsutøverens prestasjon og bearbeide skader og belastninger. Teknikken varierer med idretten, og tar hensyn til hvilke bestemte muskler og ledd som er involvert.

Idrettsmassasje kombinerer klassisk massasje, dypvevsmassasje og PNF-stretching. Massasjen varierer med effekten som ønskes: oppvarming før prestasjon, eller bearbeiding av ettervirkningene etter en prestasjon.

Idrettsmassøren tilpasser massasjen til den som skal få den pga at noen ønsker hard massasje og noen mykere. Smertegrensen til den enkelte er forskjellig og derfor er det riktig å tilpasse trykket.

For idrettsutøvere:

Avhengig av idrettsutøverens konkurranse- og treningssituasjon velges trykk, tempo og varighet for behandlingen.

Før en konkurranse brukes massasje til å øke sirkulasjonen og tenne nervesystemet, mens etter konkurransen og under trening legges fokuset på avspenning og økt sirkulasjon, for å øke restitusjonen og korte ned behovet for hvile før musklene igjen kan belastes. Behandlingen tilrettelegger for økt treningseffekt og prestasjon.

Idrettsmassasje er ikke bare for aktive idrettsutøvere, men også for normale mennesker med stiv og smertefull muskulatur.

Velkommen til Alternativ Medisin Røa`s massører.

Terapier

Start typing and press Enter to search