Kolikk

Alle som har eller har hatt små barn vet hvor slitsomt og frustrerende det er når de gråter og vi har byttet bleie, samt gitt mat uten at det hjelper. Vi skulle ofte ønske at det var en lapp utenpå babyene, som kunne fortelle hvorfor de gråter. Soneterapi kan være til uvurderlig hjelp og gjerne bare med noen få behandlinger, kanskje bare 1 eller 2.

Alle som har hatt små barn vet hvor slitsomt det er når de gråter over lang tid, uten at vi forstår hvorfor. Vi skulle alle ha ønsket at det stod en lapp utenpå dem om hvorfor de gråter.

Spørsmålet melder seg:

  • får de nok mat ?
  • kanskje de er sulten?
  • har de vondt og evt hvor ?

Og når kolikken melder seg og de gråter utrøstelig kunne en gitt hva som helst for å få hjelp. Gjennom årene har jeg hjulpet mange babyer og deres foreldre med soneterapi behandling. Når babyene kommer til behandling, smører jeg de med litt krem på bena og starter så med trykk (soneterapi) under bena. Jeg følger fordøyelsen fra magesekken til endetarmen. Underveis langs tarmen kjenner jeg med fingrene mine hvor det evt er noen stengsler. Dette kan være hvor som helst og jeg må finne det riktige stedet hos nettopp dette barnet, for at jeg skal få bukt med kolikken.

Jeg har hatt babyer som har hatt:

  • for stram muskel i åpning ut fra magesekken.
  • dette kan gi seg utslag i ilter gråt på slutten av en amming.
  • områder i tarmen som det er ”stramme” partier på .
  • stram muskulatur i endetarmen.

Alle de forskjellige situasjonen avstedkommer store smerter for babyen. Men med soneterapien får jeg løsnet på den muskulaturen som strammer.
Jeg jobber med babyene i flere korte runder når de er inne til behandling. Dette fordi det må innrømmes at de gråter mye under behandlingen og vi må ta det i puljer, slik at de får slappet av litt mellom rundene.
Som oftest så får de 4 omganger med soneterapi under det første besøket. Det hele varer stort sett i 30 min. men til gjengjeld så er situasjonen til barnet forandret etter denne ene behandlingen med soneterapi.

Mange foreldre har bare sett på meg med det blikket: ”du kan nå bare tro at dette skal virke på mitt barn”. Men gjerne etter noen dager eller 1 uke, så ringer de meg og er meget forundret, fordi endringen som jeg har skissert har inntruffet.

Først så sover babyen tungt etter behandlingen og gjerne lenge og deretter er problemene borte. Barnet blir som nytt igjen – sover og spiser. Det holder som oftest med bare 1 behandling med soneterapi, men i noen sjeldne tilfeller må vi ha 1 runde til.

Terapier
bestill time

Du kan bestille time på 22 73 27 70 eller benytt skjemaet under.

Bestill_time_quick

  • *obligatorisk felt
0

Start typing and press Enter to search