fbpx

Lavkarbo og vektreduksjon – vektkontroll

Det viser seg at med inntak av mindre karbohydrater og mer fett, så endrer forbrenningen seg i kroppen og vekten reduseres til tross for at en er mett og fornøyd.

LAVKARBO OG VEKTREDUKSJON – VEKTKONTROLL

Vi spiser stadig mindre fett, men likevel blir vi fetere og fetere. Hvordan kan dette stemme? Nyere studier, og forskning tyder på at det ikke er fettet som er den store, stygge ulven lenger – det er sukker og raske karbohydrater som er synderen. Naturlig mat har blitt erstattet av smakløse lettprodukter fulle av tilsetningsstoffer og sukker – det som virkelig kan gjøre deg fet og syk. Nå kan du med god samvittighet spise deg mett på skikkelig mat igjen, samtidig som du har vektkontroll og god helse.

Genene våre er skapt for den maten forfedrene våre inntok gjennom millioner av år, og det er dette drivstoffet kroppen din er bygd for. Hvis noen fremdeles er redde for mettet fett, kan jeg berolige dere med at det finnes ikke en sikker studie som viser at mettet fett er farlig (Andreas Eenfeldt, svensk lege).

Allerede i 1863 fant William Banting ut hva som var hemmeligheten for å bli kvitt sine overflødige kilo. Han holdt seg unna sukker og stivelse, og fant ut at det viktigste ikke var mengden mat, men kvaliteten på den. Det er altså det du spiser som avgjør hvor mye du spiser.

Det gamle verdensbildet ga oss en fedmeepidemi vanvittige slankemetoder og fordommer. Det nye (lavkarbokost) gir oss vektreduksjon uten sult og savn, naturlig mat og øktforståelse.

Under “Larkarbokosthold” har jeg forklart hvordan karbohydrater stimulerer til fettlagring. For å oppnå vektreduksjon er løsningen å redusere inntaket av sukker/karbohydrater til et nivå hvor man forbrenner fettet og får vektnedgang – fortsette med dette til ønsket vekt og legge seg på et karbohydratinntak som du trives med og samtidig har vektkontroll. Mosjon kommer også inn i bildet som vektkontroll, men husk at mosjon er sunt for helsen og velværet, men som slankemiddel er det overvurdert. Spis deg heller mett på lavkarbokost, og gå ned i vekt – så vil det å mosjonere komme naturlig, ikke som noen tvang, men som en bonus.

Dette er ikke alltid så enkelt som det høres ut, så det kan være både betryggende og motiverende å få starthjelp av en ernæringsterapeut som har erfaring med dette temaet.

Et lite paradoks:
I gamle dager ble grisene foret med poteter og brødskorper – grisene ble fete (tykk fettrand), og folk var slanke. Nå fores grisene med maisolje – blir slanke (mager ribbe/skinke), og vi blir fetere…

Terapier

Start typing and press Enter to search