fbpx

Matallergi og matintoleranse

Matallergi og matintoleranse.
Vi mennesker spiser mer og mer ferdiglaget mat. Enten i form av helt ferdige kjappe retter eller halv fabrikater som gjør det lett å fortsette. Det er blitt så vanlig at mange vet ikke hva det vil si

Vi mennesker spiser mer og mer ferdig laget mat. Enten i form av helt ferdige kjappe retter eller halv fabrikater som gjør det lett å fortsette. Det er blitt så vanlig at mange vet ikke hva det vil si å lage mat fra bunnen av. Industrien utnytter vårt behov til fulle og tilbyr stadig flere varianter som vi ønsker å prøve ut – dessverre.

Industrien tenker jo bare på å tjene penger og slett ikke at vi skal inneha en strålende helse. For øvrig så er der en annen industri som lever av at vi ikke har det så bra, da får de solgt haugevis av medisiner!

Om vi tar for oss noe så mye brukt som hvetemel og analyserer dette produktet vil vi oppleve at det har gjennomgått en omfattende forandring fra tidligere tider. Glutenet i hvetemel er ”manipulert” for å bli så fluffy som mulig. Bakeren ønsker en bakst som er stor og luftig, for dette selger bedre. Men forbrukeren reagerer på dette og stadig flere utvikler intoleranse for hvetemel. Når en har ervervet en matintoleranse vil dette føre til ubalanse i mage-tarm kanalen og det fører gjerne mer med seg.

Mange velger å gå til lege når de merker et udefinerbart ubehag og blir sjekket for matallergi. Men det gir ingen utslag så de tror at alt er i den skjønneste orden. Men en matintoleranse/intoleranse gir ikke like mye allergener i kroppen og er derfor ikke så påviselig, men det gir vel så mye plager. Og får en ikke stoppet kroppens utsettelse for produktet som gir intoleranse/matintoleranse vil denne senere skape andre ”sykdommer” i kroppen.

Jeg har jobbet med kostrelaterte lidelser i mange år og er ikke i tvil om at vi er på feil vei. La husholdningen komme tilbake til kjøkkenbenken slik at familien får gode og ferske råvarer. Og det er ikke så krevende, men en må planlegge litt annerledes. Gevinsten er mer energi og bedre helse.

Stå på for kampen mot industriens påføring av matallergi og matintoleranse til oss mennesker.

La mottoet være:

  • ferske grønnsaker
  • rene råvarer
  • fullkorns produkter

Velkommen til hjelp for en bedre hverdag.

Med hilsen Alternativ Medisin Røa

Terapier

Start typing and press Enter to search