Skip to content

Modnings akupunktur

Modnings akupunktur. Her kan du lese en kort beskrivelse av denne typen behandling – hvordan det fungerer og når du burde starte behandlingen.

Modnings akupunktur – akupunktur før fødsel

Mange sverger til akupunkur før fødel. Dette for å forberede kroppen på det som skal skje og et ønske om en rask og ukomplisert fødsel, kan man oppsøke en akupunktør i tiden før fødselen.

En undersøkelse fra Tyskland viser at de gravide som får modnings akupunktur kan ha en kortere og “lettere” fødsel.

Forberedende akupunktur til fødselen (modnings akupunktur) er en behandling som skal bidra til at fødselen kommer i gang rundt termindato, slik at man unngår å gå på overtid. Ved å bruke behandling i tiden før fødselen, kan man unngå bruk av kjemiske medikamenter for å sette fødselen i gang. En annen effekt av modningsakkupunktur er at selve fødselen går raskere. I tillegg mener mange at mor kommer ser hurtigere fysisk etter fødselen.

Hvordan fungerer fødselsforberedende akupunktur:

Ved å stimulere spesifikke akupunkturpunkter styrkes den glatte muskulaturen i og rundt livmoren. På den måten blir riene kraftigere, det skjer mer per ri og fødselstiden kan bli kortere. Akupunktur før fødsel, øker også blodsirkulasjonen i slimhinnen i fødselskanalen.

Når bør man starte med modnings akupunktur?

Behandlingen bør starte i uke 32-37, med ukentlig oppfølging frem til terminen. Selve behandlingspunktene vil forandres noe for hver uke i behandlingsprogrammet.

For mer detaljert om selve behandlingen ved å ringe klinikken på 952 28 925 eller ved å sende en email på anne.karin@amedisin.no