fbpx

Nakkesmerter behandlet ved akupunktur

Nakkesmerter behandlet med akupunktur

Nakkesmerter behandlet ved akupunktur.

Inn av døren kom det en mann. Kroppen bar preg av at han «bar» hodet sitt. Halsmusklene var sterkt overbelastet og hele kroppens holdning var påvirket.

Jeg spurte så: Hva kan jeg hjelpe deg med?

Han hadde voldsomme smerter i nakken. Det hele hadde begynt for 6 måneder siden, men ble akutt verre uken før. Hodet kunne ikke beveges til høyre eller venstre. Underveis hadde han gått til annen behandling uten at det hjalp over tid. Det føltes lettere med det samme – men dagen etter var det like ille. Tankene om å prøve alternativ behandling hadde begynt å ta form. Og nå lurte han på om jeg kunne hjelpe.

Istedetfor å følge helt vanlig prosedyre, syntes jeg her at det var påkrevet med akutt behandling ved hjelp av akupunktur og soneterapi. Når det gjaldt levesett, kost, vitaminer og mineraler fikk vi heller ta det opp på et senere tidspunkt. Jeg satte inn akupunkturnåler etter ECIWO-teorien. Nålene ble plassert i punkter som korresponderer med nakke og tilhørende kroppsdeler. Han fikk 4 nåler denne gangen. Deretter satte vi  igang med soneterapi. Jeg gav først en generell soneterapi behandling, for deretter å gå tilbake til de punktene som hadde markert seg ved gjennomgangen. Noen av disse punktene var naturlig nok nakkemuskulaturen og korsrygg-området. Jeg jobbet også mye med lever og nyre, samt binyrene.

Det ble ingen smertefri behandling for vedkommende, men meningen var at det skulle gi resultater raskt. På et punkt i behandlingen følte jeg at muskulaturen «slapp» litt, da la jeg ham inn på et annet rom i stillhet, for at akupunktur nålene skulle få jobbe litt lenger. Etter 1 times tid var behandlingen over. 3 dager senere kom han til ny behandling og det var tilfredsstillende å se at den intense behandlingen hadde gitt resultater. Hodet satt nå “på plass”. Halsmusklene hadde fått normalt omfang- og hodet kunne beveges godt til den ene siden, men ikke fullt så bra til den andre siden. Jeg behandlet igjen med både akupunktur og soneterapi.

Neste gang kunne han meddele at sengeleiet var blitt et problem p.g.a. verking i nakken. FLOTT !!, sa jeg.

Dette må vi bare igjennom for å bli helt god. Han kunne fortelle at det var smerter ved sengeleie det hele hadde startet med for 1/2 år siden. Behandlingen fortsatte og nå ble det tid til å reflektere over vitaminer, mineraler, kost og levesett.

Etter x antall behandlinger ble han helt fin i nakken og dette ble varig. Han var selvfølgelig kjempefornøyd og godt fornøyd med at han valgte å prøve alternativ behandling for sitt problem.

Terapier

Start typing and press Enter to search