Skip to content

Øreverk behandlet med fotsoneterapi

Av egen erfaring vet jeg hvor vondt det er med øreverk – jeg hadde dette mange ganger som barn selv og har gjennomgått mye smerter av den grunn. Så det å få hjelpe denne gruppen barn bort fra smertene er en stor glede.

Barna kommer gjerne til meg etter at de har hatt noen runder med øreverk og legen ser at det står væske i mellomøret. Denne væsken skal egentlig sirkulere, men når det stopper seg til i innløpet til øregangen fra svelget pga sekret, så blir denne flyten forhindret.

Den væsken som  blir stående i øret er kilde til en ny øreverk situasjon ved neste bakterie som vandrer forbi. Og når barna er små er det nok av situasjoner med snue etc som kan medføre dette. Dette ser en på barna – de vandrer gjerne fra den ene infeksjonen til den andre.

Legen begynner da å snakke om å legge inn dren, for å drenere væsken som har stoppet seg til, gjennom trommehinnen. Og selvfølgelig er dette en løsning, men det krever en narkose, samtidig som det ikke har fjernet det egentlige problemet, som ligger nede ved inngangen til svelget.

Har barnet gått med tette ørekanaler i lengre tid, vil det også merkes på språk utviklingen – denne stopper opp og de etablerer ofte sitt eget språk. Når jeg jobber med disse barna bruker jeg soneterapien til å trykke på de sonene som har kontakt med ørene, trommehinnen, ørekanalen og de organene som har tilknytning til ørene i kinesisk tankegang. Soneterapien øker sirkulasjonen i ørene nettopp for å få ernæringen til området bedre, slik at kroppen selv starter med opprydningen og fjerningen av de avleiringene som sitter der.

Når soneterapien har fått kroppen selv til å fjerne disse, er sirkulasjonen i gang igjen i ørekanalen og der er ikke lenger et medium som det kan gro bakterier i. Øreverken er historie. Fremdriften kjenner jeg med fingrene mine og jeg vet når ørekanalene er åpne. Jeg sender da ofte barna til legen for å få sjekket at det virkelig er slik som jeg sier.

Noen enkle kostråd er gode å ta med på veien for foreldrene, slik at de ikke bidrar til at det lett hoper seg opp sekret senere i nettopp denne inngangsporten til øregangen. Hos de barna som ender opp med tette ørekanaler kan det ofte være at de har litt trange eller kronglete ganger, men dette betyr ingenting for resultatet av behandlingen med soneterapi. Barna kommer ofte til meg bare 5 ganger. Dette fordi jeg lærer opp mor og far til behandling hjemme. De får noen punkter som de kan trykke på hjemme mellom de gangene de er hos meg og får soneterapi. Og dette skal de utføre 2 ganger pr dag helst, men om ikke de får til annet, så gjerne i forbindelse ved sengetid og lesning eller annen atspredelse av barnet.