fbpx

Øreverk behandlet med homeopati

Øreverk behandlet med homeopati

Sebastian 3 år og vondt i øret: Sebastian kom til kontoret sammen mamma og pappa i august, fordi han har hatt hyppige ørebetennelser det siste året og generelt vært mye syk siden fødselen. Etter å h

Sebastian 3 år og vondt i øret

Sebastian kom til kontoret sammen mamma og pappa i august, fordi han har hatt hyppige ørebetennelser det siste året og generelt vært mye syk siden fødselen. Etter å ha fått 3 antibiotikakurer mot øreverk på ett år ønsket foreldrene å prøve homeopatisk behandling.

Symptomer på øreverk

Det første jeg gjorde var å skrive ned hele sykehistorien, fra fødsel til nå. Deretter fikk jeg en detaljert beskrivelse av Sebastians aktuelle symptomer:

  • Hvordan smerten artet seg, om det var tosidig ørebetennelse eller bare på den ene siden?
  • Hva gjorde plagen bedre og hva gjorde den verre?
  • Hva med svette, utsondringer, appetitt og almentilstanden generelt?

Dette er viktig informasjon for valg av det rette homeopatiske middel. Det typiske for Sebastian var at ørebetennelsen alltid kom på høyre side, og at han ble svært utilpass. Han fikk som regel høy feber, ble veldig rød i kinnene og rundt øret, og det kom mye snørr. Den minste lille bevegelse eller berøring gjorde vondt.

Ut ifra summen av alle symptomene valgte jeg å gi Sebastian et homeopatisk middel som heter ”Belladonna”.
Foreldrene kjøpte middelet på nærmeste apotek. Sebastian fikk en rask lindring av symptomene, og bedring av hele almentilstanden etter inntak av middelet.
Etter noen måneder fikk han en ny infeksjon. Sebastian fikk den homeopatiske behandlingen på ny og har ikke vært annet enn litt forkjølet siden det!

Barn er den størst gruppen av pasienter hos homeopat, 26% av pasienter som går til homeopat er under 10 år.
Vanlige plager vi møter i praksis er eksem, hyppige infeksjoner i øvre luftveier, allergi, astma, fordøyelsesproblemer og uro.

Homeopati er en helhetlig og naturlig behandlingsform, uten bivirkninger, ved riktig bruk.
Behandlingen er ment å styrke og stimulerer kroppens eget forsvarsapparat.
Homeopatisk behandling tar hensyn til hvert enkelt individ. Det betyr at tre personer med samme diagnose kan få tre ulike medisiner.

Homeopater har lang utdannelse og er i stand til å arbeide seg frem til riktig medisinering.

 

Terapier

Start typing and press Enter to search