Skip to content

Stråleskadet tarm

Gjennom årene som har passert har jeg jobbet mye med dårlig fungerende tarmer. Det være seg både med treg avføring og diaré. Begge deler kan ha god effekt av soneterapi og akupunktur i kombinasjon

Soneterapi og akupunktur hjelper.

Gjennom årene som har passert har jeg jobbet mye med dårlig fungerende tarmer. Det være seg både med treg avføring og diaré. Begge deler er et økende problem i samfunnet og her er det mye som kan bedres med den rette behandlingen.

En annen kategori er de som har ” stråleskadet tarm ”. I dette begrepet ligger det at de har hatt en eller annen form for kreft som er blitt bestrålt med røntgen som en behandling. Denne behandlingen skader veldig ofte deler av tarm vevet og det fører til problemer med fordøyelsen.

En elde dame som jeg hadde innom for en tid tilbake greide ikke å holde på avføringen i det hele tatt. Dette medførte at det ble veldig mye ekstra arbeid. Hun måtte vaske mye sengetøy, klær, gulv og wc. Hun var helt utslitt. Noe ekstra energi til å gjøre noe hyggelig hadde hun slett ikke.

Hun hadde tatt opp problemet sitt med legen sin og han hadde formidlet kontakt med en dietetiker samt at hun fikk resept på stoppende medisin. Med medisinen stoppet magen helt opp og så måtte hun ta pause og det var verre enn ellers.

Vi snakket mye om kost og jeg satte opp en konkret liste som hun skulle holde seg til. Dette gjaldt alt hennes inntak – både av vått og tørt.

I tilegg fikk hun anbefalt tilskudd av vitaminer og mineraler for å styrke seg med. Ikke minst trengte hun mye av de snille tarm bakteriene.

Parallelt med at hun la om kosten fikk hun soneterapi og akupunktur behandling 2 ganger i uken.

Behandlingene skulle vekke liv i den tarmen som var nærmest ”død”. Hun ble også bedt om å kutte medisinen Imodium.

I løpet av veldig kort tid viste dette seg å ha en meget god virkning på tarmen hennes. Det første hun merket var at hun kunne sove hele natten igjennom uten å gå på wc. Noe tid senere så stoppet diareen også på dagen.

Damen fikk frem smilet igjen og ikke minst begynte det å komme litt energi i henne.

Jeg tror nok at vi begge var lykkelige på hennes vegne.

Når et menneske sliter med så mye diaré som henne så stenger de mer og mer av for omverden. De blir ensomme og deprimerte og er inne i en veldig vond sirkel. Når det så snur så blir de veldig glade, men skepsisen sitter i dem – for det er vel for godt til å være sant.

Det er en kjempegod følelse å få lov til å hjelpe et slikt kasus og jeg kan fortelle at det er mange av dem. Skulle bare ønske at legene kom dit hen at de kunne henvise slike kasus til soneterapi og akupunktur i stedet for medisinen Immodium.