fbpx

Tennisalbue

Ved tennisalbue er smerten lokalisert til området rundt albuens utside og smerten intensiveres ofte når håndleddet bøyes oppover. Idrettsmassasje kan gi god effekt

I motsetning til hva navnet antyder er det relativt uvanlig at tennis er den utløsende årsaken til dette problemet. Ved tennisalbue er smerten lokalisert til området rundt albuens utside og smerten intensiveres ofte når håndleddet bøyes oppover. Iblant kan også smerten stråle ned mot underarmen og hånden. En vanlig årsak til smerte i albuen er overbelastning av underarmens muskler eller muskelfestene, noe som kan oppstå ved gjentatte ensidige bevegelser og statiska belastninger. En annen vanlig årsak er at skuldermuskulaturen gir en smerte som stråler ned mot albuen.

Hvordan blir jeg kvitt det?
For å unngå at det oppstår kroniske problem, er det viktig at man kommer igang med behandling tidlig. Ved undersøkelse finner man ofte at muskulaturen i skulderpartiet og ryggen også er påvirket, og det er viktig å behandle alle områder som kan påvirke underarmens funksjon. Treningsøvelser inngår også ofte i behandlingen av tennisalbue og idrettsmassøren kan hjelpe deg med å sette opp et relevant treningsprogram.

Terapier

Start typing and press Enter to search