fbpx
Winnie BorgenErnæringsterapeut og tar diverse tester

Som Ernæringsterapeut jobber jeg med mennesker med helseutfordringer som:
– fordøyelsesplager
– muskel- og leddplager
– IBS
– SIBO
– lite energi
– diabetes 2
– auto-immune sykdommer som ønsker å få mage og tarmsystem til å fungere best mulig.
En god tarmhelse er så viktig for en god hverdag og en god helse.

Størsteparten av immuncellene og de hormonproduserende cellene i kroppen finnes i tarmen. Dessuten har den et omfattende nervesystem knyttet til seg med like mange nerveceller som i ryggmargen og disse systemene påvirkes av bakteriene – og omvendt.
Det betyr at vi kan påvirke bakteriene våre, men ikke minst at de kan påvirke oss.
Ved hjelp av gode kostholds valg kan alle endre mikrobiomets tilstand – og dermed skjebnen til sin egen helse.

Dette gjøres med karbohydratfattig kosthold, med gode fettkilder og proteiner. Men vi er så forskjellige at det som passer for en passer ikke nødvendigvis for en annen.
Så det finnes ikke ett kosthold for alle. Dette må tilpasses hver enkelt og det er noe av det jeg hjelper mine kunder med.
Det er også helt essensielt å stabilisere blodsukkeret og insulin.

Av funksjoner til tarmfloraen kan nevnes:
– produksjon av vitaminer
– bidrar i fordøyelsen
– og styrker immunforsvaret.

Hippokrates; den moderne medisins far sa:
– ”All sykdom starter i tarmen”, og
– ”la din mat være din medisin og din medisin være din mat”.

Og nyere forskning viser at en ubalanse i matfatet kan øke nivået av betennelsesstoffer i kroppen.

På samme måte som du kan spise deg syk, kan du spise deg frisk!

Da jeg selv har erfart hva mat, stressmestring og fysisk aktivitet kan gjøre med helsen, brenner jeg for å gi denne kunnskapen videre, slik at andre kan oppnå optimal helse og en bedre hverdag.
Selv har jeg siden jeg var liten hatt mye problemer med magen og hadde mye ørebetennelse. I oppveksten var det mye melk og brød og jeg trodde at lettprodukter var det beste.
Der var liten kunnskap om at det var maten jeg ble dårlig av. Da jeg fikk Ulcerøs Kolitt som voksen endret jeg kostholdet mitt og erfarte at jeg ble kvitt den kroniske betennelsen og spiste meg frisk ved å spise betennelsesdempende mat.

Jeg tilbyr en til en konsultasjoner og foredrag i smågrupper.

Jeg er utdannet Kostholdsrådgiver og Ernæringsterapeut fra Tunsberg Medisinske Skole. Tidligere jobbet jeg i forsikring i 24 år, men ble utbrent i 2013, og ble nødt til å ta andre valg for min egen helses skyld.

Jeg tilbyr også:

– Mineral- og tungmetall test – Oligotest

– Blodanalyse –  mørkefeltmikroskopi

Utdannelse: Tunsberg Medisinske
Medlem i nlh

Terapier
Artikler

Hva er lekk tarm syndromet

Lekk tarm oppstår ved vedvarende problemer med tarmhelsen som ikke blir tatt alvorlig. mage/tarm er et varsel organ om at noe ikke er optimalt. [...]

Irritabel tarm

Irritabel tarm er et sammensatt problem og en kan ikke si at den skyldes enten eller. Men vi vet at fysikk og psyke går sammen som hånd i hanske. [...]

Mineralanalyse-Oligoscan

Mineralanalyse-oligoscan er en rask metode for å sjekke mineraler, tungmetaller og sporelementer i kroppen. Svaret kommer med en gang og [...]

Syre base balansering

Syre base balansering i en kropp er meget viktig for at den skal fungere på et godt nivå. Stress er også noe som skaper syre i kroppen. Vi [...]

Tilbakemeldinger
  • Fra utbrent småbarnsmor til fornøyd dame

    Jeg var desperat da jeg kom til Winnie for første gang:har vært utbrent i et halvt år, fortsatt null overskudd, ikke noe galt på blodprøver hos fastlegen. I tillegg var jeg så plaget av Candida at jeg ikke kunne spise ett kakestykke eller sjokolade uten å få konsekvenser som varte i et par uker etterpå. Heldigvis viste oligoscantest at det var mye som kunne forbedres og kostholdsprat avdekket også at det som jeg trodde var sunne spisevaner ikke var det beste for meg. Rådene Winnie ga meg var enkle å følge, Candida kur tok alle Candida-relaterte plager bort. Sakte men sikkert kom overskuddet tilbake og jeg leker nå masse med treåringen min på kveldene (ikke ligger utslitt og sur på sofa som før). Winnie er positiv og lett å prate med. Jeg er veldig fornøyd med hvor mye bedre formen min ble etter at jeg begynte hos Winnie.

    Ekaterina
  • Irritabel tarm

    Winnie er kunnskapsrik og alltid på jakt etter ny viten. Hun lytter godt, er åpen for å prøve nye veier og tilpasse behandlingen individuelt. Hun er flink til å motivere pasienten ved å gi begrunnelse for sine forslag. Smilet og pågangsmotet hennes smitter over. Magdalena

    Magdalena

Start typing and press Enter to search