Winnie Borgen

Som Ernæringsterapeut jobber jeg med mennesker med auto-immune sykdommer som ønsker å få mage og tarmsystem til å fungere best mulig. Størsteparten av immuncellene og de hormonproduserende cellene i kroppen finnes i tarmen. Dessuten har den et omfattende nervesystem knyttet til seg, med like mange nerveceller som i ryggmargen, og disse systemene påvirkes av bakteriene – og omvendt. Det betyr at vi kan påvirke bakteriene våre, men ikke minst at de kan påvirke oss. Ved hjelp av gode kostholds valg kan alle endre mikrobiomets tilstand – og dermed skjebnen til sin egen helse.
Nyere forskning viser at en ubalanse i matfatet kan øke nivået av betennelsesstoffer i kroppen. På samme måte som du kan spise deg syk, kan du spise deg frisk.

Og det er viktig å ha fokus på å reparere tarmen da det er mye som tyder på at lekk tarm kan være sentral i forekomsten av auto-immun sykdom. Faktisk har lekk tarm vist seg å forekomme i alle auto-immune sykdommer.

Jeg har selv siden jeg var liten hatt mye problemer med magen, og hadde mye ørebetennelse. Jeg har vokst opp med mye melk og brød, men det var liten kunnskap om at det var maten jeg ble dårlig av, så jeg fortsatte å spise brød og drikke melk. Inntil jeg fikk Ulcerøs Kolitt som voksen. Da endret jeg mitt kosthold. Og erfarte at jeg spiste meg ”frisk”.

Jeg tilbyr en til en konsultasjoner, og foredrag i smågrupper.

Da jeg selv har erfart hva mat, stressmestring og fysisk aktivitet kan gjøre med helsen, brenner jeg for å gi denne kunnskapen videre slik at andre kan oppnå optimal helse og en bedre hverdag.
Jeg er utdannet Ernæringsterapeut fra Tunsberg Medisinske Skole. Tidligere jobbet jeg i forsikring i 24 år, men ble utbrent i 2013, og ble nødt til å ta andre valg for min egen helses skyld.

Utdannelse: Tunsberg Medisinske

bestill time

Du kan bestille time på 22 73 27 70 eller benytt skjemaet under.

Bestill_time_quick

  • *obligatorisk felt
0

Start typing and press Enter to search