fbpx

Min datter på 12 år har hatt magesmerter siden midten av januar, disse har forverret seg både i styrke og gjentagelser utover hele våren og sommeren. ved de første legebesøkene ble det satset på at det måtte være magekatarr idet smerten sitte øverst i magen/rett under ribbena. Senere ble det via røntgen påvist helt tett tykktarm - hle tarmen var tett. Har gått på Movicol siden mai - i perioder store doser for tømming. Harogså vært gjennom klyster av div. typer. Har hele tiden, også før de første smertene, hatt helt normal avføring. Så det hele er et mysterium! Legens råd nå i september - etter flere sykehusbesøk, inkludert nå sist gastroskopi, er å prøve å ta 2 skoletimer pr dag. Hun går da bøyd som en 90-åring med STERKE smerter. Noen råd?

~Laila

Hei Laila

Magesmerter er et tegn på at noe ikke er riktig i hennes fordøyelse.
Hun bør absolutt få seg en time hos en terapeut som kan gå gjennom sammen med henne og deg som mor, hva hun spiser og drikker.
Det er umulig utfra så lite opplysninger som foreligger å gi deg noe konkret, for det vil bare bli gjetninger fra min side.
Men vi vet at det er mange som idag reagerer på mye av den maten som er brukt i de mange tusen hjem.
Jeg kan gi deg et annet eksempel på store magesmerter:
Gjennom samtale med en far kom det frem at hans datter hadde vært innlagt på sykehus 3 ganger med ekstreme magesmerter uten at de fant noe som helst galt med henne.
Vi hadde tidligere i samtalen vært innom hvor sær hun var i kosten - spiste stort sett bare pasta til de fleste måltider.
Men i fest sammenheng var hun veldig glad i biff med bearnaise. Tanken slo meg direkte og jeg spurte om han husket om dette hadde vært spist i forbindelse med magesmertene. Tja han mente at sykehus innleggelsen faktisk hadde vært i forbindelse med dette....
Min teori var som følger: Hun spiste meget enkel mat og tarmfloraen hennes ble tilpasset etter dette. Når hun så spiste biff med bearnaise, så var der ikke bakterier og enzymer for å bryte ned dette slaget av mat, som forøvrig er meget tungt å fordøye i tillegg - derav påfølgende store magesmerter.

Så årsakene kan være mange.....

Med hilsen
Alternativ Medisin Røa

bestill time

Du kan bestille time på 22 73 27 70 eller benytt skjemaet under.

Bestill_time_quick

  • *obligatorisk felt
  • Date Format: DD dot MM dot YYYY

Start typing and press Enter to search