fbpx

Jeg har slitt med eksem i mange år. Har prøvd "det Meste" og føler vel egentlig at eksemen bare har blitt verre. Har det over store deler av kroppen nå. Har dere noe erfaring med eksem ? tenkte på Jarl Roar Simenstad

~Nina

Hei Nina.
Ja, vi har erfaring med å behandle eksem.
Som regel kommer eksem fra problemer relatert til fordøyelsen og matintoleranser/allergier. Opphavet til problemet kalles lekk tarm hvor tarmslimhinnene over tid brytes ned, noe som gjør at tarmveggene blir hyperpermeable og porøse. Da vil mekanismene(desmosomene i gap junction) i tarmveggene som styrer hva som skal komme over fra fordøyelsen til blodsirkulasjonen og videre til lever osv bli negativt påvirket. Ufordøyd mat som proteiner og fett, samt eventuelle mikrober, som sopp og parasitter kommer over i blodet. Immunforsvaret reagerer negativt på dette og skaper reaksjoner iform av antistoffer.
Hvis det får fortsette, så vil immunforsvaret på sikt overreagere og bli overaktivt noe som i første omgang kan utløse intoleranser og deretter allergier. I verste tilfelle autoimmune sykdommer.
Det som er viktig også å vite er at alt av ufordøyd mat som proteiner (peptider) fett osv, havner til slutt i leveren som ikke er konstruert for å håndtere dette. På sikt hoper dette seg opp i leveren og leveren vil etterhvert depositere dette ut igjen i kroppen. Det kan da legge seg på hud, ledd, muskler, organer osv. Dette kan igjen skape en immunreaksjon, immunforsvaret danner antistoffer som igjen angriper disse stoffene. Men problemet nå er at immunforsvaret ofte også angriper vevet rundt der disse stoffene har lagret seg, feks i huden og effekten kan da bli alt fra akne, kløende hud, tørr hud, til mer alvorlige hudlidelser deriblant eksem.
Det er i realiteten en nedbrytning og/eller irritasjon/betennelse i slimhinnene som er resultatet. I tillegg er det verdt å nevne at vi også kan erfare at mikrober som sopp, parasitter og virus også kan være med å skape betennelser/irritasjoner som gir hudproblemer. Det viktige er da å finne ut av om man har lekk-tarm/matintoleranser/allergier og/eller mikrober i kroppen. Man må så basere behandling på funnene man gjør.
Alle nevnte årsaker er vi kvalifiserte til å både finne ut av og behandle ved klinikken. Matintoleranser kan man best finne ut av gjennom eksterne tester feks via Yorktest

Start typing and press Enter to search