fbpx

Hei, Jeg har vært igjennom mange utredninger angående mageproblemene mine. Blir dårlig av alt jeg spiser, magen blir oppblåst og magen blåser seg så mye opp at jeg ser høygravid ut. Det er fryktelig vondt. Men legene finner ikke noe galt.
Jeg har heller ikke cøliaki.
Tok kontakt med Klinikk for alle på Sola og der har de funnet ut at jeg har post commotio syndrom og krystallsyken pga hjernerystelsen jeg hadde 23 september 2011 ( ble sparket av hestekjerren i fart)( jeg falt bakover av kjerren og fikk kraftig slag i ryggen, nakken,magen og hode.
Er det noen som vet om det kan ha sammenheng med mageplagene mine? Jeg er konstant kvalm, konstante brekninger, vond nakke, hodepine( spenningshodepine) og vondt i kropp og smerter i magen. Jeg har opplevd jeg har fått mer smerter i magen nå når jeg har startet behandling av å trene opp hjernen igjen. Jeg er så bekymret for at jeg aldri kommer til å bli frisk igjen. Jeg hadde ikke noe problem med magen før ulykken. så jeg føler at noe har skjedd etter fallet. Mye vondt under brystbenet, det er en grusom smerte men varer ikke mer en noen minutter.
Kan det skape noe problemer i fordøyelse systemet med tanke på PCS og krystallsyken? og at hjernen gir feilsignaler til magen dersom hjernen ikke fungerer som det skal?
Er det andre som har skrevet inn her med noe lignende problem?
veldig takknemlig for svar :)

~Malin

Hei Malin.
Ja, det kan helt klart være en link mellom magen og hjernen.
Det kjenner man mye til da vi vet at magen har sitt eget nervesystem(det enteriske nervesystemet) som er direkte linket til sentralnervesystemet.
Krystallsyken er forbundet som oftest med balansenerven eller nervus vestibulacochlearis som den kalles medisinsk sett. Dette er en av 12 hjernenerver som løper ut fra hjernestammen og irritasjon i denne kan forplante seg videre i hjernestammen og også videre til de andre hjernenervene hvorav nervus vagus gjerne er den viktigeste for resten av kroppen.
Denne er en av to nerver som går ut av hjernehuller og løper langs nakken og ligger videre innenfor ryggsøylen og har nerver ut til alle av kroppens organer. Bla ligger den rett bak magesekken og man kan ofte finne en gjensidig påvirkning mellom fordøyelsen og nervesystemet på denne måten. Vi har også erfaring med at krystallsyken også kan ha påvirkning gjennom fordøyelsen, da vi vet at ved lekk tarm problemet vil ufordøyde proteiner som lekker gjennom tarmveggen, danne partikler og bli transport via hjertekarsystemet og kan legge seg på balansenerven og skape irritasjon, men det her kan ha flere forklaringer også.
Utifra hva du beskriver så virker det fornuftig å anta at ulykken din har forårsaket en forstyrrelse/irritasjon i hjernestammen. Balansenenerven er klart påvirket gjennom krystallsyken. og det vil nok være fornuftig å tro at også vagus nerven er påvirket negativt som da påvirker fordøyelsen din.
Det som jeg også vil anta er sannsynlig er nok også at d kan ha fått feilstillinger i nakken som følge av fallet.
Vi er veldig godt kjent med at feilstillinger i nakken, spesielt de øverste virvlene kan legge nervene i klem og kan forårsake mange av de plagene du har.
Jeg tror det ville være smart å få rettet opp i nakken først.
Anbefaler kombinasjons behandling av lockfoot og atlas profilax som vi erfarer som de beste og meste effektive for å få en permanent effekt på nakke og rygg.
Det anbefales å starte med lockfoot, det vil rette opp skjelettet ditt fra beina og oppover ryggen. Deretter er atlas profilax neste steg. Etter det vil sannsynligvis muskulær behandling være nødvendig, spesielt av nakke og kraniekant.
Det kan være behov for et kostholdsprogram som er rettet mot å dempe betennelse og å bygge opp igjen nervesystemet. Det jobber vi også mye med.

Med hilsen
Alternativ Medisin Røa - amedisin

Start typing and press Enter to search