fbpx

Hei, jeg er blitt singel på søndag. Det har gått opp og ned mye de siste par ukene. Ved ned-punktene klarte jeg nesten ikke å spise. Og nå må jeg tvinge meg til å spise ihvertfall et knekkebrød og litt frukt per dag. Jeg er sulten, men tanken på mat får meg til å bli kvalm slik at jeg ikke får det ned.
Jeg lurer på om man kan gjøre noe får å få matlysten tilbake. Jeg er for tynn til å begynne med og liker ikke at jeg blir tynnere. Jeg gråter også veldig mye. Har aldri før følt meg slik.
Takk på forhånd!

~Julia

Hei Julia og takk for henvendelsen.

Du stiller et enkelt spørsmål om hvordan du kan få matlysten tilbake. Svaret er ikke nødvendigvis like enkelt. Manglende matlyst er en av flere konsekvenser når du går gjennom en sorgprosess. De fleste har opplevd dette, inkludert meg selv.
Det kan skrives mye om hva du fysisk og psykisk gjennomgår når du har kjærlighetssorg, men for å komme deg raskere og bedre gjennom prosessen, ber jeg deg om å fokusere på følgende punkter:
-stopp negativt selvsnakk. vær like snill mot deg selv, som du ville vært hvis din venninne går gjennom en kjærlighetssorg
-stopp med å idealisere eksen og/eller forholdet. Se det med mer realistiske øyne
-bruk tiden på deg selv. Å hoppe inn i et nytt forhold er sjelden en god løsning, verken for deg eller den andre.
-fortsett å gjøre de aktivitetene du alltid har gjort.
-ha kontakt med de menneskene som er glade i deg og verdsetter deg. Å trekke seg helt tilbake er sjelden en god løsning.
-bli kvitt alt som minner deg om relasjonen. Ting, meldinger, bilder osv.
Jeg vet at rådene mine kan være tøffe å gjennomføre. Søk da hjelp, privat eller profesjonelt. Gjennomfører du med et overordnet mål om å lære noe fra relasjonen og om deg selv, gir det oppdraget en god mening.
Underveis må du fortsette å "tvinge" deg til å spise og drikke, etter hvert vil det bli bedre.
Husk at også dette vil gå over.

Start typing and press Enter to search