fbpx

Hvordan foregår event,undersøkelse og diagnosering.Er behandling langvarig,smertefull el,lign.Vises dette på rtg.Kan en fotterapeut beh,dette etter opplæring/kurs?

~åse pedersen

Hei Åse

Med Lock-Foot så sikter man til en feilstilling i et av leddene som sitter i mellomfoten og som fører til en naturlig skjevhet i foten og som kan forplante seg videre oppover i kroppen og gjerne manifistere seg med problemer i bekken, hofter, korsrygg, nakke, kjeve, samsyn osv. beinlengde-forskjell har sitt klassiske opphav i lock-foot. det er heller ikke uvanlig at problemer med fordøyelse eller kalde føtter blir bedre når lock-foot blir korrigert fordi eventuelle skjevheter i bekken og nedre rygg som trykker på nervetråder til diverse organer og til ben og føtter, rettes opp og normal informasjonsflyt i nervesystemet blir gjenopprettet. en lock-foot kan også gjøre en person mer utsatt for skader og slitasje i ankler, knær, lyske osv og er gjerne vanlig ved idrettskader. ved slike skader som ikke lar seg hele, bør en lock-foot korreksjon vurderes. årsaken til en lock-foot er vanligst medfødt fra svangerskaps-perioden, men kan også oppstå av andre problemer, feks stramme hofteleddsmuskler, kjeve problemer, osv og kan dermed komme ovenfra i kroppen.  nevrologiske eller hormonelle forstyrrelser kan også være aktuelt og i noen tilfeller kan
den bakenforliggende årsaken også være av psykisk art. men som oftest er den medfødte varianten den absolut mest vanlige.
 
Undersøkelse og diagnostisering blir normalt sett gjort med kinesiologi, men ved vår klinikk så gjennomfører terapeuten dette med armlengde-måling, også kalt PEK(Physio Energetic) fordi erfaringen viser at denne test-metoden er langt mer sikker og nøyaktig. i testingen benytter man seg av nervepunkter på føttene som har direkte forbindelse til hjernen. testingen er helt ufarlig, meget rask og medfører intet ubehag for klienten. testing via reflekssoner på kroppen kan også benyttes. i tillegg sjekker man den reele benlengde forskjellen ved hjelp av vater og byggeklosser.
 
Selve lock-foot behandlingen er ikke langvarig. en halvtime er nok. behandlingen foregår ved at man først stimulerer visse triggerpunkter på føttene og magen for å løse opp i eventuelle spente muskler knyttet til bekken, hofter og korsrygg. ved vår klinikk kan klientene få denne triggerpunkt-massasjen utført med Mihealth som er et bio-elektrisk stimulerings apparat som sender stimulerende informasjonsfrekvenser inn i triggerpunktene og som kan gi enda bedre effekt på muskulaturen. noen av disse punktene kan være ømme hos enkelte personer, men ikke ubehagelige smertefulle. selve lock-foot korreksjonen er en manipulasjon direkte på mellom-foten. personer ligger på siden, en bok eller lignende legges under hælen for støtte og terapauten legger spesifikke grep rundt foten og presser det feilstilte leddet på plass. denne korreksjonen vil aldri være smertefull eller farlig så lenge presset blir lagt på rett sted, noe vår terapaut på klinikken har mye erfaring med.
derimot så kan det være greit å nevne at lock-foot har vist seg å rette opp i mye av de ovennevnte plager, men vi anbefaler også at behandlingen kombineres med Physio Energetic Kiropraktikk og eventuell soneterapi for å sikre et så godt og varig resultat som mulig. dette vil selvfølgelig avhenge av alvorlighetsgrad og omfang av problemene man har. det er forøvrig vanlig med 2-3 behandlinger før en lock-foot(feilstilling i mellomfoten) er helt på plass. klienten blir også anbefalt å gjøre enkle fotøvelser på egenhånd.
 
Om dette kan vises på røgnten kan jeg ikke svare på, da jeg aldri har hørt om det.
 
Jeg kan ikke se at det skulle være noe problem for en fotterapeut å kunne praktisere lock-foot etter å ha gått kurs, snarere tvert imot. for ytterligere info om kurs ta kontakt med norsk landforening for homøopraktikere som gjennomfører lock-foot kurs og hvilke krav de stiller til terapeut.

Med hilsen
Alternativ Medisin Røa

Med hilsen
Alternativ Medisin Røa

Start typing and press Enter to search