fbpx

Har I nogensinde hørt om sammenhæng mellem lockfoot og dystoni. Jeg har venstredrejet torticollis og min behandler fortalte mig i dag, at jeg har lockfoot i min højre fod. Hvis dette er rigtigt, vil det så være en ide at behandle for lockfoot og er det i så fald noget som I vil kunne behandle for?
Med venlig hilsen
Jens Traasdahl Bay, København, Danmark.

~jenstraasdahl

Hei Jens.
Jeg har ikke hørt om noen sammenheng mellom Lock Foot og dystoni. Det virker på meg som dystoni bør behandles mer direkte via nervesystemet og der kan nok kanskje refleksologi være nyttig siden det er en terapi som gjør at man kan behandle ganske detaljert på nervesystemet og viktigst av alt balansen mellom sympaticus og parasympaticus, noe som kan virke viktig da dystoni ofte forverres ved stress, noe som indikerer et overaktivt følsomt nervesystem.

Forholdet mellom torticollis og lock foot virker nok mer som en realistisk sammenheng, spesielt som du nevner når du har en venstre dreid torticollis og lock foot på høyre side. Det er veldig vanlig at man får problemer i kroppen på motsatt side av der lock foot sitter, dessuten vet vi veldig godt hvordan lock foot påvirker skjelettet oppover i kroppen og spenning i muskulatur. I den sammenheng så vil jeg nok anbefale å gjøre lock foot.

Med hilsen
amedisin - Alternativ Medisin Røa

Start typing and press Enter to search