fbpx

Jeg er 65 år og har hele livet hatt en såkalt ømfintlig tarm. Reagerer på alkohol, fett, og en rekke andre matvarer. Stress virker også tømmende. Jeg er av min lege sjekket ut for glutenallergi.
Jeg har hørt om en diett som ekskluderer enkelte næringsmidler og som flere har fått hjelp med. Finner den ikke på Google. Kan du anbefale en diett som er passende i mitt tilfelle.

Kan opplyse om at jeg i slutten av 20 årene fikk konstantert at jeg har spasmiske sammentrekninger i tykktarmen som danner luftlommer. Disse er sansynligvis årsaken til smertene jeg opplever.

~Sonja

Hei Sonja.
Det beste i sånne tilfeller er som regel å ta en skikkelig mat intoleranse test, slik at man vet for sikkert hva man tåler eller ei. Men for de av oss som har jobbet mye med fordøyelses relaterte plager så vet vi av erfaring at der er spesielle markører som kan virke ugunstige i en tarm som ikke fungerer optimalt. Det er et godt sted å starte med disse matvarene.
Men erfaringsmessig så ser vi at en understøttende behandling som stimulerer tarmen til økt aktivitet er definitivt den beste løsningen.
Ellers kan det også anbefales på det sterkeste å gjennomgå en behandlings protokoll som den man bruker for lekk tarm, for både å rense, styrke og bygge opp igjen tarmsystemet. Man blir som regel mer tolerant etter en slik behandling, og spesielt sånt som fett bør man kunne spise normalt igjen. En sånn behandling pleier å fungere bra også på smerter, diare osv.

Med hilsen
amedisin - Alternativ Medisin Røa

Start typing and press Enter to search