fbpx

Hei, jeg har hatt muskelspenninger i et halvt år nå og har prøvd mange ulike behandlinger, blant annet kiropraktor, naprapat, fysioterapeut, men ryggen er fortsatt ikke bra. Har hatt en lut holdning i mange år uten å ha fått noen problemer før nå det siste halvåret. I det siste har jeg lest en del om lockfoot og atlas profilax og jeg lurer på hvordan man kan vite hvor man har en feilstilling. Om en har feilstillinger i foten og atlas hva bør behandles? Vil den ene rette den andre? (med tanke på det er en feilstilling i hver sin ende av kroppen). Min ene hofte er høyere enn den andre og da mest sannsynlig en beinlengdeforskjell. Rønken påviser skoliose. I tillegg har jeg ofte skader på venstre side som lyskestrekk, kne og ankelproblemer. Kan det være atlas ute av stilling eller lockfoot?
Har forresten også en irritabel tarm, som jeg tror kan ha sammenheng med feilstillinger og stress.

~Thomas

Hei Thomas.

Om man har feilstilling enten i mellomfoten som ved lockfoot eller i atlas er det lett å finne ut av. Personlig bruker jeg bla vater for å finne skjevheter i bekken/hofte som da oftest kommer ved lock-foot. Ellers bruker jeg noe som kalles armlengde refleks testing for å finne skjevheter ellers i rygg, nakke osv. en bra testmetode som alltid viser korrekthet og er 100% sikker.
I tillegg kan jeg også kjenne dette rent fysisk på ryggvirvlene og feks muskulaturen i nakken osv.
Det jeg synes er veldig viktig å presisere er at hvis man har feilstilling både i foten og atlas så bør man ALLTID gjøre lockfoot først. Lockfoot skaper en skjevhet i foten som forplanter seg oppover i hele skjelettet og også gjerne atlas. Skjevhet i atlas derimot vil ALDRI skape skjevhet i foten, selv om enkelte atlas profilax terapeuter hevder så. Det er rett og slett anatomisk umulig at det skal kunne skje.
Vi erfarer ofte at ved å rette opp lockfoot så vil også nakken i mange tilfeller rette seg opp og dermed har man ikke behov for å gjøre atlas profilax. Derimot er det en del som likevel må gjøre en atlas profilax behandling for å få rettet også nakken. Det her er mye avhengig av muskulatur og andre forhold. Ved en lockfoot behandling hos meg så behandler jeg også mye viktig muskulatur som psoas, isjias, bekkenbunnmuskulatur, iliacus og diafragma. Dette er muskulatur som ofte gir problemer i resten av rygg, hofter, bekken, nakke og også for beinene feks knær.
Det at den ene hoften din er høyere enn den andre vet vi erfaringsmessig kommer av lockfoot. Skoliose vil også ha sitt utspring herfra og ikke minst muskulatur i bekken/korsrygg området som blir spent når foten er feilstilt. Det du beskriver som problemer i lyske, kne og ankel på venstre side indikerer at du mest sannsynlig har lockfoot i den høyre foten. Mest sannsynlig vil jeg anta at du er høyere i den høyre hoften. Dette er problemer som det er stor sjanse for vil forsvinne når lock-foot korreksjonen er gjort.
Du nevner irritabel tarm også og det er mye forskning som viser at den type problemer i mage-tarm systemet har sitt opphav i en lekk tarm. Vil anbefale deg å lese om dette på nettsiden vår og også via lekk-tarm foreningens nettsider.
Vi erfarer som du sier at stress og feilstillinger er veldig viktig i dette problemet. Vi vet at lockfoot skaper skjevheter i bekkenet som påvirker fordøyelsen, spesielt iliosocal-klaffen. Dette er en klaff mellom tynntarm og tykktarm som skal sørge for at tarminnholdet i tynntarmen passerer over i tykktarmen i rett mengde osv. Samtidig skal den hindre at tarmbakteriene i tykktarmen siver inn i tynntarmen. Ved skjevheter i bekkenet som lockfoot skaper, så kan denne klaffen bli stående for mye åpen med de problemer det vil medføre. Tynntarmen tåler tarmbakteriene fra tykktarmen mindre bra, noe som vil føre til en ubalanse i tynntarmens tarmflora og også ofte betennelse. Ved lekk-tarm behandling gjør vi alltid lockfoot behandling og man har erfart at de som gjør det får reparert den lekke tarmen 35-40% raskere enn de som ikke gjør det.
Håper svaret var tilfredstillende for deg:-)

Start typing and press Enter to search