fbpx

vært gift 9 år, sammen i 13 år. Føler meg som en taper.
Teoretisk vet jeg hva som må til, men er ikke sterk nok i personlighet til å stå for d jeg mener ønsker. Endring i adferd og holdning må til, men hvorda. Ingen enkel oppgave.
Jeg ønsker meg ut av forholdet. Det er ikke bare negativt, men jeg trenger å leve i nuet, men føler at jeg går å venter på at vi skal få d bedre og da i forhold til hans forventninger/ønsker. Dårlig råd, der er vi uenige. Han mener vi har det og får støtte fra sine foreldre og blir irritert når jeg ikke ønsker å spørre mine da jeg mener vi klarer oss godt nok med riktig bruk. Det er nok en stor del av problemet. Innen 2 år blir d økonomisk bedre, men hva med hverdagen nå. Jeg har varslet om at jeg ønsker å flytt. Vi flyttet fra et sted til et annet for 5 med siden og jeg føler d er feil for min del og mener selv jeg har prøvd å få det til å fungere.
Jeg får endel nedsettende ting og føler jeg blir stemplet dum når jeg står for det jeg mener går utifrå at d er en form for redsel fra hans side eller at han kun kjenner det på sin måte. Han spiller selvfølgelig nå på min samvittighet i forhold til hva han har måttet gjennomgå med meg og min familie og at jeg kaster bort livet hans og mitt og at jeg alltid vil ha dårlig råd og bli styrt av familie. Vet jo at det er en forsvarsmekanisme fra hans side, men det er tøft å stå midt i det og høre andre si hva de mener hva du bør gjøre. Når jeg selv en dag er knallsikker på at det rette er å starte på nytt og andre dager er mer usikker. Hvordan håndtere slikt og hva er best utfall? Skal man prøve en aller seiste gang, når troen er svak,har prøvd familieterapi, men fikk ikke noe igjen for det. Kun en liten forandring de 2 første ukene. Nå er det tilbake til det gamle mønsteret.. Hvordan bryte mønsteret uten å falle tilbake, bli tydeligere og ikke gi seg og bli innbitt irritert uten å si fra.vi er veldig forskjellige, noe felles -men føler ikke at det jeg har lyst til å gjøre er interessant nok.

~akkja

Hei.
Takk for at du deler dine tanker og følelser rundt et tema som flere par kan kjenne seg igjen i.
For å avklare det første først: Ja, det er fullt mulig å endre relasjonen! Det krever "kun" to parter som er villig til å gjøre det som må til, og to parter som har et felles ønske og motivasjon for å fortsette å leve sammen.
Som oftest er utfordringen at bare den ene parten ønsker å gjøre noe, eller ønsker det mer enn den andre. Du skriver at du/dere har forsøkt å få hjelp tidligere, og jeg må ta det som et tegn på at det ligger noe i dere om en felles fremtid?
Det er så mange utfordrende temaer i henvendelsen din til at jeg ikke kan gi fullgode "svar" her på nettet. Det krever endel samtaler rundt det underliggende.
Jeg er usikker på hva du egentlig ønsker. Vil du være i relasjonen, eller ønsker du å forlate den? En eventuell coaching hos oss vil søke å avklare dine tanker og følelser rundt valget, og så vil videre samarbeid avhenge av hvilket mål du har for fremtiden.
Du står midt i en fortvilt situasjon, og det gjør at valgene kan være vanskelig å ta, siden du muligens ikke føler du har oversikten. Det handler i stor grad om hva du har mulighet til å gjøre noe med, og hva du ikke har mulighet til å påvirke.

For meg synes det åpenbart at du trenger å få kontakt med dine egne, iboende ressurser og positive egenskaper, det vil i praksis si å bryte ut av negative mønstre. Å ta valg fra "et godt sted", vil øke sannsynligheten for at du går i en retning som er formålstjenelig for deg selv.

Uansett hvem du velger, så vil jeg råde deg/dere til å skaffe profesjonell hjelp.

Med hilsen
amedisin - Alternativ Medisin Røa

Start typing and press Enter to search