fbpx

Hei!
Har hatt senebetennelse i armen/albuen siden februar. Har gått til fysioterapi, men han ga opp etter 13 behandlinger og ingen bedring. (Står på venteliste til manuellterapeut, men han kan ikke ta meg inn før i august). Deretter har jeg gått til naprapat som har justert nakke og strukket stramme muskler. Samt brukt akupunktur. Etter 10 behandlinger og 2 voltaren kurer står jeg fremdeles på samme sted. Er temmelig fortvilet og vet ikke hva jeg skal gjøre videre.
Er 50% sykemeldt og sliter med smerter og svingende humør. Man blir sur av å ha vondt. Please... trenger noen konstruktive tips...

~Anette

Hei Anette, 
 
Man kan også se på kostholdet (og livsstilen forøvrig) som en annen vinkling til å redusere betennelsestilstander i kroppen. Det er flere tiltak man kan gjøre kostholdmessig for å redusere inflammasjon, og forøvrig bedre den generelle almenntilstanden, energien og bidra til et bedre og mer stabilt humør, selv om jeg forstår at mye smerter alene gjør noe med både humør og energi.
I forhold til betennelser kan det være nyttig å innta gode mengder omega-3, i form av fet fisk, eller vegetabilske kilder som linfrøolje, chiafrø eller hampfrø, evt supplere med tilskudd ut over dette. En skjev balanse i fettsyrebalansen mellom omega-3 og omega-6, dvs med for stor andel omega-6 i forhold til omega-3 (som er vanlig i et vestlig kosthold), er med på å fremme betennelsesreaksjoner i kroppen. Du kan få utført en test, bla via oss, på forholdet mellom disse fettsyrene om du ønsker å finne ut av dette. Tilstrekkelig med antioksidanter fra bær, grønnsaker og frukt er også viktig, samt et blodsukkervennlig kosthold. Gurkemeie (i kost eller som tilskudd), har også betennelsesreduserende egenskaper. Du er hjertelig velkommen til en samtale for individuell veiledning og råd angående gjennomføring av aktuelle endringer.
Lykke til.

Start typing and press Enter to search