fbpx

Hei,

er det vanlig å bli så sliten og trøtt av Lavkarbo? Sliter med å få sove på natten. Har mere svettetokter nå enn tidligere. Har lavt stoffskifte.
Dame på 55 år og har gått på Lavkarbo i en mnd nå. Har gått ned ca 1 kg i uken. Er overvektig. Trener ikke etter oppstart med Lavkarbo. Spiste mye karbohydrater før overgangen til Lavkarbo. Går på medisiner for å holde blodtrykket i sjakk. Spiser få karbohydrater.
Er bekymret for at jeg ikke skal få tilbake energien. Går dette over?

~Kristin

Hei Kristin,

Når man går over fra høykarbokost til lavkarbokost må kroppen omstille seg fra en energikilde (sukker) til en annen (fett). I denne overgangsperioden kan både overskudd og fysisk utholdenhet være redusert. De plagene du nevner ganske typiske ved omlegging til lavkarbokost. Hvor lang tid en slik omstilling tar, varierer derimot veldig fra person til person.

Siden du bruker medisiner for høyt blodtrykk, er det viktig at du får medisinsk oppfølging hos din lege. Du må informere ham/henne om din kostomlegging, slik at medisineringen kan justeres i forhold til endringer i kroppen din.

Du er også velkommen til en konsultasjon her på klinikken, slik at vi sammen kan gjennomgå hva du spiser og finne frem til et kosthold som gavner deg på lang sikt. Videnskapelige studier viser at de som får oppfølging underveis, i mye større grad lykkes med varig vektreduksjon enn de som slanker seg alene.

Med hilsen
Alternativ Medisin Røa

Start typing and press Enter to search