fbpx

Hei.
Jeg er ei jente på 21 år som sliter litt med magen.
Etter å ha vært til en terapaut pga migrene, sa denne at jeg nok hadde en irritert tykktarm, og hun kunne kjenne at denne var svært spent. Prøvde da en lengre periode uten melk i kosten, og smertene forsvant en god del. Men da hun bare skulle sjekke om dette hadde en sammenheng med migrene så ble det ikke gjort noe videre ang dette med kosten, eller finne ut hvorfor tarmen var så spent.

I ettertid av dette (det er vel 3 år siden), ble jeg obs på å ikke drikke rene glass melk, spise typisk melkemat som pannekaker og pizza, og kuttet også ut mengder av melkeprodukter og ost.

Senere har jeg funnet ut at magen min heller ikke er glad i de typiske tingene som jeg har lest om irritabel tarm syndrom. Blir oppblåst (noen ganger svært oppblåst med smerter, som varer til neste dag). I tillegg får jeg ofte en trang til å springe på do, bokstavelig talt springe, da det kommer kontant, spesielt opptrer dette under eller rett etter et måltid. Har da svært myk avføring. Noen dager har jeg avføring fra 2-4 ganger på en dag.

Oppblåstheten kan også komme rett etter et måltid, og har det vært mye melk eller mel så er magen helt hard og "gravid" omtrent før måltidet er over. Når dette varer til neste dag er jeg helt støl i magen dagen etterpå, nesten som å ha vært på treningsøkt, av at hele buken har vært så "sprengt ut"

Melkemat/produkter, melmat, spedde produkter som kjøttdeig, fiskekaker, for mye stivelse, pasta/poteter/ris, ferdigprodukter, halvfabrikatea (toroprodukter osv), og generelt bearbeidete produkter. Blir også oppblåst av f.eks kullsyre, og mye frukt og såklart grønnsaker fra kålfamilien.

Det jeg lurer på er, jeg har aldri blitt utredet for noe annet en ren melkeallergi og glutenallergi. Kan jo ikke vite med sikkerhet at det er irritabel tarm syndrom jeg har, da jeg ikke har fått noen "diagnose" og mange folk blir jo oppblåst av disse typske tingene. Men hadde vært godt å finne ut ordentlig hva det er, for å holde meg unna det jeg blir dårlig av, samt å ha noe å støtte meg til når jeg er med andre folk i matsammenheng og ikke blir tatt seriøst når jeg sier jeg ikke ønsker potet og saus, da får jeg nemlig reaksjoner om at jeg er redd for å legge på meg osv.

Hva tror dere om dette, og hvilken time burde jeg bestilt hos dere?

Forøvrig har jeg slitt med migrene i nærmere 18 år nå, og har jo hørt at mat kan spille inn en rolle i dette. Går på forebyggende medisiner (blodtrykksmedisin) (har ikke høyt blodtrykk), samt en anfallsmedisin med god virkning, men har fortsatt migrene ca 1 gang pr uke.

~IF

Hei IF

Ja her var det mye å gripe fatt i.
Men jeg vi sterkt anbefale deg å oppsøke noen som kan hjelpe deg med både kost og bedre funksjon av mage-tarm.
Det kommmer tydelig frem at fordøyelsen din ikke trives og det må rettes på før det gir mer lidelse.
Migrenen din kan også være et resultat av maten du spiser og oppsugning av maten.
Magen skal normalt ikke merkes at den er der.
Du trenger råd og veiledning slik at du kan gå i en riktigere kurs med din kropp.

Med hilsen
Alternativ Medisin Røa

bestill time

Du kan bestille time på 22 73 27 70 eller benytt skjemaet under.

Bestill_time_quick

  • *obligatorisk felt
  • Date Format: DD dot MM dot YYYY

Start typing and press Enter to search