fbpx

Hei.
Jeg har vært sykemeldt siden okt. 2012 og fått diagnose tennisalbuer/muskulære smerter/triggerpkt smerter i over- og underarm samt ekuldær peritendinitt i høyre skulder. (Har også vondt i nakke/skuldre og i korsryggen) Dette oppstod første gang i sept/okt 2011 som følge av mye stress/mange år med statisk belastning og en vanskelig tid følelsesmessig. Etter 3 mnd ble jeg frisk ved hjelp av en svært effektiv muskelterapi.
Dessverre kom dette tilbake akutt i okt. 2012 da jeg kjørte gocart og armene knakk fullstendig sammen. Denne gangen hjalp det ikke med muskelterapi. Jeg har forsøkt forskjellig behandling som massasje, fysioterapi, kiropraktor, trykkbølgebehandling og dry needling, men stort sett har jeg bare blitt verre av behandling (bortsett fra massasje av skuldre/nakke, som har forbigående effekt) Jeg har vært til utredning på Ullevål sykehus og fikk beskjed om å gjøre tøyningsøvelser hjemme. Det hjalp litt i begynnelsen men føler ikke at jeg kommer noen vei. Har dere noen behandling som er effektiv mot dette? Alle jeg har prøvd behandling hos har ment at de kunne fikse det men det har ikke stemt. Lurer på om kanskje Jarl Roar Simenstad har noe behandling som kan hjelpe? Eller en av de andre hos dere? Er ganske lei av å gå til behandlere som lover gull og grønne skoger men ikke klarer å gjøre meg bedre.

På forhånd takk for svar.

~Trude

Heisann Trude.

Ja, du har jo fått noen omfattende betennelses problemer her. Og det jeg personlig kan si om betennelsesproblemer/skader av denne art er at det er ganske krevende og at det er langvarig hyppig behandling som må til, som oftest via en kombinasjon av flere terapier. Rene terapier som kan hjelpe er feks Refleksologi fordi man gjennom den kan jobbe med både kroppens slimhinner(som jo vanligvis er der problemet ligger ved betennelser) blodsirkulasjon og lymfesirkulasjon og ikke minst den viktige spinalvæsken. alt det her gir en betenneslesdempende effekt. man kan også jobbe betennelsesdempende med kosttilskudd ved å gripe direkte inn i Prostaglandin syntesen(sitter på alle cellemembraner og brytes ned ved betennelser) og bygge denne opp igjen. Men samtidig må kroppens bindevev også bygges opp igjen, og det gjør man også med korrekt kost tilskudd. Jeg har erfaring med å bruke behandlingsapparatet MiHealth ved bruddskader(noe som øker healingprossessen og kutter ned på tiden det tar å heale brudd) og kombinerer den gjerne med Refleksologi for optimal effekt. En slik behandling tar gjerne 45 minutter. Les mer om Mihealth på sidene våre.
Jeg antar at også korrekt bruk av akupunktur også vil være hjelpsomt. Den formen her for kombinasjonsterapi vil ta tid og du må nok forespeile deg behandling 2 ganger i uken i de første 3-4 ukene.
Jeg har i det siste også lært meg en ny betennelsesdempende teknikk som jeg har lært av en lege som har praktisert det mye. Det kalles cryoterapi og er en blanding av leire og eteriske oljer. Dette legges på de betente områdene en viss tid og gjentas gjerne 1 gang om dagen. Dette er behandling man kan gjøre selv hjemme. Ferdig blandet leire kan du få av meg samt instruksjoner.

Ps. Det sies at ved peritendinitt så kan det i sjelden tilfeller være en bakterie infeksjon til stede. Har du blitt undersøkt for dette? Det er ellers viktig å vite at andre typer mikrober også kan være årsak til betennesler, feks virus eller parasitter, og slike ting oppdages så og si aldri vi tradisjonelle testmetoder. Vi bruker et mikroskop ved klinikken hvor vi kan se disse foskjellige mikrobene. Dette bare til orientering hvis du skulle synes det er aktuelt.

Start typing and press Enter to search