fbpx

Hei,

Er testen deres basert på blodprøve eller urinprøve? Kan dere si noe om årsakssammenhenger/teori bak testen? Hvis du spiser en matvare du er intolerant mot, hva skjer med kroppen, og hvordan avslører testen dette?

~C

Hei,

York intoleransetest baseres på en blodprøve, og analyseres ved hjelp av Elisa-metoden som kan måle eventuelle IgG antistoffer produsert av immunforsvarets B-celler mot antigener (i denne sammenheng ulike proteiner) i maten vi spiser. Ufordøyde matpartikler kan passere barrierene i tarmen og komme ut i blodbanen, hvor de så bindes til antistoffer og danner immunkomplekser. Ved høye nivåer av IgG antistoffer kan dette indikere matvareallergi. E positivt testsvar kan følges opp med en eliminasjonsdiett (hvor viktige næringsstoffer erstattes), for så etter en tid provosere med de aktuelle matvarene for å se om de reaksjonene man har er knyttet opp til matvareallergi.

En genetisk predisponering ligger ofte i bunn og man diskuterer mulige årsaker som kan forårsake oversensistivitet mot mat. Dette inkluderer bla nedsatt fordøyelse, ensidig kost med høyt inntak av få matvarer, tidlig introduksjon av mat til spebarn, genetisk manipulering av planter som resulterer i komponenter som kryss-linker med normalt vev, det er fortsatt mye man ikke vet. Evt reaksjoner er individuelle og kan være mange, fra symptomer fra fordøyelsen, til eksem, artritt, astma med mer.

Håper dette ga deg noen svar.

Med hilsen
Alternativ medisin Røa

Start typing and press Enter to search