Skip to content

Hei, jeg har i ca 9 mnd hatt “luftplager” som hemmer meg i både arbeidssituasjoner og sosiale sammensetninger. Plagene kommer i form av “ukontrollerte” avgasser/vanskelig å holde luft inne. Jeg har ofte en “konstant lekk” og føler meg ofte ukomfortabel i nærheten av andre. Jeg har lite magesmerter men har veldig ofte løs mage (ikke diaré).
Las engang et spørsmål/artikkel her på nettsiden hvor Anne Karin hadde hjulpet en person med et lignende problem. Har du anelse om hva dette kan skyldes?

Jeg har vært hos lege og tatt full runde med blodprøver, inkl. glutentest, men han kunne ikke finne noe feil. Jeg har prøvd lavkarbo-diett som bedret situasjonen en periode før plagene kom igjen. Har også gått perioder med glutenfri diett og dette hjelper noe/i perioder men som sagt har jeg tatt blodprøve og glutentest uten utslag.

Avventer nå svar fra en yourktest. (indikatortest)

Har dere noen tanker om hva dette kan være? Evt. finnes det behandlinger som kan hjelpe?

Har periodevis prøvd å kutte ut div. matvarer men finner ikke noe veldig godt mønster på hva dette kan skyldes (antar at dette henger sammen med kosthold/tarm m.v.)

Har en relativt hektisk hverdag med lange dager men passer på å holde meg litt i aktivitet/mosjon.

Kvinne i 20-årene

Amedisin

Takk, for at du tar deg litt tid til å bli bedre kjent med oss. – vi hjelper deg til en bedre hverdag

 

Hei,
 

Vi har mange kunder som oppsøker klinikken med fordøyelsesubehag, og det er en god ide å starte med å se på kostholdet, selv om emosjoner, stress med mer også er med på å påvirke hvordan vi fordøyer maten.
Det er veldig individuelt hva som kan forårsake luftdannelse hos den enkelte, og en konsultasjon er nødvendig for å gi god veiledning.
Det kan være en god ide å ta en utvidet yorktest, om indikatortesten er positiv. Selv om du ikke har testet positivt på cøliakitest hos legen din, kan man ha andre typer reaksjoner på gluten, evt det kan være andre matvarer/proteiner i mat som er problematiske. York intoleransetest kan gi indikasjoner på evt IgG antistoffer mot ulike proteiner i vanlige matvarer.
Utover evt intoleranser/allergier, er god fordøyelse også avhengig av tilstrekkelig med fordøyelsessafter (enzymer og gallesalter) til best mulig spalting av proteiner, fett og karbohydrater, og en god tarmflora (melkesyrebakterier), slik at vi ikke får overvekst av andre bakterier og sopp som ikke bør være i fordøyelseskanalen i for stor grad.
Ta gjerne kontakt for en samtale, og veiledning i forhold til testresultater om du har behov for det.

Med hilsen
Alternativ Medisin Røa