Skip to content

Hei! Jeg er ei jente som sliter med magen. Småkvalm, “bobler” og buldrende mage, løs mage, noen ganger diare, andre ganger hard, generelt uvel. Kvalmen som alikevel plager meg mest, men har ikke kastet opp. Har dere noe som hjelper mot dette og har dere forslag på matvarer jeg ikke skal spise? tok tester hos lege og har ikke melke eller glutenallergi. Håper på svar.

E.R

Amedisin

Takk, for at du tar deg litt tid til å bli bedre kjent med oss. – vi hjelper deg til en bedre hverdag


Hei ER,

Det kan være veldig individuelt hvilke matvarer som evt gir den enkelte fordøyelsesubehag og kvalme, og jeg kan dessverre ikke gi en liste over potensielle matvarer som kan være problematiske for deg uten en konsultasjon og gjennomgang av hva du spiser i forkant.
Det er også viktig at matvarer man ekskluderer blir erstattet med næringsrik mat, slik at man ikke går glipp av viktige næringsstoffer.
Vi jobber mye med fordøyelsesplager hos oss, og du er hjertelig velkommen til en konsultasjon, så kan vi sammen se på de faktorer som kan være av betydning for deg.
Det er også muligheter for å ta intoleransetest som tester IgG antistoffer mot proteiner i 116 ulike matvarer. 
Når det gjelder kvalmen kan det være verdt å prøve ingefær rot som virker kvalmedempende, samt også stimulerer fordøyelsen og kan redusere luft i magen.
Du kan feks  prøve to tynne skiver ingefær rot til en kopp vann, som du lar småkoke i ti minutter, eller du kan kjøpe ingefær te fra helsekost (uten sukker).

Med hilsen
Alternativ Medisin Røa


Med hilsen
Alternativ Medisin Røa