Skip to content

Hei. Har siden jul 2010 hatt store problemer med sykdom. Fikk vite i mars/april 2011 at jeg hadde hatt kyssesyken for en stund siden men var nå frisk igjen. Etter det har jeg ikke følt meg helt frisk igjen. I juni etter utallige legebesøk fikk jeg endelig en lege som fant ut at jeg hadde lungebetennelse nederst i lungen som førte til store magesmerter. Dette hadde jeg da sannsynligvis gått med i mange månder.
Etter antibiotika følte jeg meg bra igjen men det gikk ikke lang tid før smertene kom igjen. Men nå finner legene ingenting og mener det går over av seg selv. Sist jeg var hos legen hadde jeg kraftig urinveisinfeksjon og fikk antibiotika igjen og føler meg fin igjen nå. Det gikk jeg på i uke 43 og nå føler jeg meg bra igjen etter det. Har nå denne uken fått store plager med kvalme og stikking i venstre side under ribbein. Har alle disse symptomene:
konsentrasjonsproblemer, tretthet, klaustrofobi, nervøsitet, angst, trang til mer søvn, ukontrollert oppførsel, blære- og underlivslidelser, urinveisinfeksjoner. (Dette fant jeg på en side for candida symptomer)
Jeg er veldig lei av og alltid ha mageproblmer, fordøyelseproblmer, masse luft i magen og kvalme. Men legen min finner aldri noe. Har du noe idé på hva dette kan være? Og hva burde jeg gjøre?
Jeg er en 16 år gammel jente som er veldig lite aktiv fortiden pga. tretthet og energimangel..

Anne

Amedisin

Takk, for at du tar deg litt tid til å bli bedre kjent med oss. – vi hjelper deg til en bedre hverdag

 

Hei Anne,
Du beskriver mange symptomer, og kankje henger noen av disse sammen, og sammen med det siste året du har hatt med infeksjoner og behandlinger med antibiotika.
Mange opplever at det kan ta noe tid før man kommer seg ordentlig etter kyssesyken.
Jeg forstår det som at fordøyelsesplagene dine har kommet i etterkant av alle disse hendelsene, og også urinveisinfeksjonen du har hatt?
Flere antibiotikakurer kan forstyrre miljøet i tarmen og gi en ubalanse mellom den gode tarmfloraen og andre bakterier eller sopp som man ikke ønsker i for store mengder.
Det kan være veldig nyttig å fylle på med de gode tarmbakterier etter antibiotikabehandling, enten fra  biola naturell eller et probiotika-produkt kjøpt i helsekosten.
Vannløselige fibre fra frukt og grønnsaker, og loppefrø (helsekost), bidrar til et gunstig miljø for tarmbakteriene, samt regulerer magen. Jeg ville også vært veldig forsiktig med inntak av sukker, da det kan bidra til mer ubalanse i tarmfloraen og et ubalansert blodsukker som påvirker energinivået.
Jeg kan ikke gi deg en fullstendig og god veilledning her på nett. Dette krever også noen flere opplysninger om deg.
Vi jobber mye med fordøyelsesproblemer hos oss, så dette er bare noen få generelle råd, og jeg vil anbefale deg å ta kontakt for en konsultasjon for å få en individuell rådgivning.  

Med hilsen
Alternativ Medisin Røa