Skip to content

Hei Jeg har lest at salacia er en urte som man kan bruke til å synke blodsukkernivået. Jeg sliter med diabetes type 2 og trenger hjelp med å kontrollere dette. Er salacia noe man kan kjøpe i Norge?

Pamela Diaz

Amedisin

Takk, for at du tar deg litt tid til å bli bedre kjent med oss. – vi hjelper deg til en bedre hverdag

 

Hei Pamela,

Ved diabetes type 2 er det – som alltid –  viktig å ha et stabilt og riktig blodsukkernivå. Både legemidler og urter kan være med på å senke blodsukkeret, men det er alltid vanskelig å dosere dette riktig, slik at det hverken blir for mye eller for lite. Siden Salacia er er klassifisert som et legemiddel, er det ikke å få kjøpt fritt i Norge.

Den beste måten å holde kontroll med blodsukkernivået sitt, er å ha et kosthold og spise på en måte som som ikke påvirker dette nivået så mye. Dette betyr å spise lite karbohydrater, altså lite av alt det i maten vår som omdannes og blir til (blod)sukker i kroppen.

Hvis du vil lære mer om hva dette innebærer og hvordan du kan spise for å få kontroll på blodsukkeret ditt, er du velkommen til en konsultasjon hos oss her på klinikken. Hos oss får du konkret hjelp til å gjøre endringer samt oppfølging både underveis og etterpå

Med hilsen
Alternativ Medisin Røa