Skip to content

Jeg sliter mye med depresjon, og ser ikke helt løsningen på hvordan jeg skal komme meg ut av det. Jeg tror hovedgrunnen til min depresjon er at jeg aldri blir fornøyd med meg selv, spesielt når det kommer til vekt. Jeg trener ekstremt mye, og spiser ekstremt sunt. Allikevel går jeg stadig opp i vekt, og blir dermed mer deperimert. Det sies at man kan legge på seg bare av å være deperimert også, og isåfall blir det jo en ond sirkel. Har dere noen ideer til hvor løsningen kan ligge?

M

Amedisin

Takk, for at du tar deg litt tid til å bli bedre kjent med oss. – vi hjelper deg til en bedre hverdag

Hei!

Det kan være at du kan snu dette med å være mer bevisst på hva og hvordan du tenker. Når man først er inne i en sirkel med negative tanker, er det lettere å dra med seg mer negativitet, enn å snu det. Man må ta et aktivt valg og bestemme seg for å tenke annerledes.

Dette er ofte lettere sagt enn gjort, men mange undervurderer nok sin egen evne til å snu livet sitt.

Begynn med å fokusere så mye du kan på det som er bra. Finn sider ved deg selv du liker. Både fysisk, personlighetsmessig, prestasjonsmessig. Det kan være små eller store detaljer. Selv om man har et helhetsbilde av at man ikke er bra nok, kan man alltid finne noe. Både med selvbilde og livssituasjon snur man mye bare ved aktivt å fokusere annerledes.

Jeg vet ikke om man bokstavelig talt legger på seg av å være deprimert, jeg tror kanskje det er litt mer komplisert enn som så. Når du gjør det til en sannhet i din bevissthet at du legger på deg, kan det føre til ubevisste handlinger som gjør at du legger på deg.
Det kan også være andre ting som ligger til grunn for hvordan du har det.

Hvis du syns du har prøvd dette, eller syns det er tungt å komme i gang alene, eller ikke har tro på at dette er nok, eller at det ikke vil gå fort nok, anbefaler jeg at du får litt hjelp.
Det finnes et hav av tilbud, og det skal ikke alltid så mye til.
Hos oss kan du prøve både hypnose, tenkefelt terapi og coaching, for eksempel. Hvis det er av interesse kan du lese mer om disse tingene eller ta kontakt for å høre mer om det.

Jeg ønsker deg uansett lykke til. Og glem aldri at alle er i stand til mer enn det man til dags dato har utrettet.

Med hilsen
Alternativ Medisin Røa