Skip to content
Hei!
Jeg er en kvinne i begynnelsen av 50-årene som i noen år har vært i overgangsalderen. Den plager meg ikke mye(har ikke voldsomme hetetokter), men på det seksuelle området er det en klar forskjell fra tidligere – jeg er blitt altfor tørr i skjedens slimhinner og opplever smerte og svie ved samleie. Ellers føler jeg meg frisk og ungdommelig og har ikke tenkt å legge inn årene ennå. Bør jeg prøve naturlig østrogen i form av vaginal krem, eller er det progesteron som eventuelt mangler? Vil gjerne ha et mest mulig naturlig og ufarlig alternativ. Bruker ellers ingen medisiner.

På forhånd takk for råd!
Med hilsen kvinne 52 år

Julibarn

Amedisin

Takk, for at du tar deg litt tid til å bli bedre kjent med oss. – vi hjelper deg til en bedre hverdag

Hei Julibarn

Når en nærmer seg overgangsalderen, så er det eggkvaliteten som først blir redusert og en kan oppleve at menstruasjonen kommer til varierende syklus. Men når egget blir “dårligere” , så skjer det at, på egget sitter det et lite “gult legeme” og dette produserer progesteron til kroppen. Denne produksjonen er det som først blir lav. Progesteronets funksjon er å dempe østrogen nivået i kroppen når en får eggløsning. Når så dette ikke skjer vil østrogen nivået bli høyt hele perioden og skape alle de problemene som vi vet noen plages med.
Så derfor er mitt svar til deg: Start med progesteron krem ( du får kjøpt det merket som fungerer på nettbutikken vår) og smør kremen rikelig, spesielt nedentil og ellers anbefalte plasser. Dette vil etter sigende fra andre “medsøstre” gjøre slimhinnene mer normale igjen.
Og ens seksuelle aktivitet kan få fortsette med den nytelsen det skal være.

Du er velkommen til å bestille Life Flo Progesta care fra oss.

Med hilsen
Alternativ Medisin Røa
Anne Karin Gjørtz