fbpx

Akupunktur – Akupunktur Oslo

Vi har praktisert akupunktur i Oslo over 30 år og søker du dyktig og anbefalt akupunktør velger du oss. Les våre tilbakemeldinger fra fornøyde kunder og bli overbevist.
Behandlingen består i at vi setter nåler i punkter langsmed meridianer som igjen står i kontakt med de områdene som nettopp du trenger stimulering på. Din plage er vårt utgangspunkt.

 Akupunktur har forskjellige behandlingsformer:

 • Klassisk
 • Kinesisk
 • Elektro
 • Eciwo
 • 2000
 • Kosmetisk
 • Øre
 • Moxa stimulering

Verdens Helseorganisasjon – WHO anbefaler behandlingen.

Her er en film om hvordan en time i akupunktur kan forløpe.

Behandleren benytter sterile engangs nåler for å stimulere endring i helsetilstand din og med dette behandler vi alle slags plager, både akutte og kroniske.
Læren er gammel og velprøvd.

I kinesisk medisin ser man på kroppen som en helhet. Dette er en forutsetning for god helse. Oppstår det en ubalanse et sted, kan dette resultere i sykdom eller smerte.

Dette er en naturlig behandlingsform og har få kjente bivirkninger. Tradisjonell kinesisk medisin brukes i behandling av langvarige og kortvarige sykdomstilstander, samt forebyggende behandling.

Kroppens egne helbredsprosesser blir stimulert.

Behandlingsforløp:

Ved 1.konsultasjon hos en akupunktør stiller terapeuten en rekke spørsmål for å kunne danne seg et bilde av deg. Dine svar i tillegg til tunge/pulsdiagnose og den helhetlige observasjonen som akupunktøren gjør, er avgjørende for å gi deg den rette behandlingen.
Tynne sterile engangsnåler av rustfritt stål settes deretter i utvalgte akupunkturpunkter. Når nålene settes kan man oppleve en nummenhet, stråling eller en svak smerte. Nålene kan bli stående urørt, manipuleres forsiktig med fingrene eller stimuleres elektrisk. De sitter som regel i ca. 20-50 minutter. Terapien utøves mest ved private klinikker, men også ved enkelte sykehus.

Punktene kan i tillegg stimuleres ved hjelp av varme (moxa), elektrisitet, laser eller trykk (akupressur) for å forsterke effekten.

Det anbefales behandling fra 1-3 ganger pr. uke i en serie hvor 10-12 behandlinger er vanlig.
Bivirkninger er meget sjeldne.
Behandlingen hjelper kroppen å ta vare på energien og stimulerer immunforsvaret.

Forskning

Det er gjort flere gode studier som dokumenterer effekt. Studier omfatter kronisk smerte, migrene og en rekke andre smertetilstander (bl.a. tennis albue, skuldersmerter, kneartrose, ryggsmerter), kvalme og oppkast og modning før fødsel.

Vet du dette om Akupunktur:

 • Forskning på behandling ved urinveisinfeksjoner har vist positiv effekt.
 • Forskning viser hvordan immunapparatet blir stimulert og har en rekke ulike hormonelle effekter – f.eks kan behandling bidra til å stabilisere menstruasjonssyklusen, påvirke tarmbevegelser, påvirke blærens tømmefunksjon mv.
 • Har også vist seg å være et verdifullt hjelpemiddel ved vektreduksjon

Utdannelse og forening:

Myndighetene har ennå ikke satt regler for utdannelsen og beskyttet yrkestittelen. Derfor har akupunktører svært ulik bakgrunn. De største skolene legger inn vestlig medisin i utdannelsen og akupunktøren tar grunnfag og mellomfag medisin. Utdannelsen går over 5 år der man kombinerer vestlig medisin med tradisjonell kinesisk medisin, og et studieopphold i Kina.

1. januar 2005 ble Norsk forening for klassisk akupunktur (NFKA) og Norske akupunktørers hovedorganisasjon (NAHO) slått sammen. Den nye foreningen heter Akupunkturforeningen og denne utdannelsen har i tillegg fått en bachelor grad.
Men vi er mange som ble utdannet lenge før dette ble satt i verk og slik vil det være i en overgangsperiode.

Les om noen tilfeller hvor behandlingen er benyttet:

 

Artikler

Akupunktur eciwo

Denne akupunktur eciwo teknikken benytter seg av punkter langs med alle rørknokler i kroppen, men primært i hender og føtter. Men den tar i bruk punkter på kropp, skalle, ansikt og ører også. En [...]

Tilbakemeldinger
 • Vond hofte

  Jeg har denne gangen fått behandling med soneterapi og akupunktur for en vond hofte. Jeg ble nesten bra etter bare 3 behandlinger, deretter gikk det litt tilbake, men etter hvert nå går det bedre og bedre. Er tilbake for en liten motivasjonsrunde til når det gjelder kost.

  Lars H.
 • Behandling for blærekatarr

  Jeg har vært kunde her med forskjellige plager. Det startet med svake urinveier og stadig tilbakevendende blærekatarr. Behandlingen har definitivt virket godt både fysisk og psykisk. Takket være behandlingen her har jeg fått hjelp til å løse det som kroppen har hatt problemer med.

  Carina F. Swensson

Start typing and press Enter to search