fbpx

Andre terapier og tester

Om andre terapier og tester

Blodtype
Cellesalt
Ørelys
Syre-base i kroppen
Måling av fettbalanse
Mineralanalyse – oligoskan
Intoleransetest
Bachs blomstermedisin


Blodtype

Blodtypetesten skjer ved et lite stikk i fingeren. En bloddråpe må presses ned på en pinne og settes over på et ark. Etter en liten stund leses resultatet av og du vet din blodtype. Det hele tar cirka 15 min.

Cellesalt

Cellesalter er små tabletter som inneholder stoffer som er inne i kroppen vår til enhver tid. I noen tilfeller trenger vi mer av ett eller flere cellesalter. Dette er helt ufarlige preparater og en god medhjelper når kroppen er kommet litt feil ut.

Hvordan jobber vi med cellesalter?
Schüsslersalter tilhører alternativ medisinen og er mineralsalter.
Schüssler antok at sykdommer oppstår på grunn av forstyrrede biokjemiske prosesser. Han mente at sykdommer i stor grad er forårsaket av en forstyrret mineral metabolisme, og fraværet av et bestemt mineral påvirker hele metabolismen. Teorien etter Schüssler sier at man skal gi kroppen de manglende saltene slik at den mangelen som har ført til sykdommen kan bli rettet opp.

Hvilke metoder jobber vi med?
Ved bruk av ansiktsdiagnose og en omfattende anamnese – klientens sykdomshistorie –  finner vi fort ut hvilke mineraler som trengs.
Det er tabletter i homeopatisk potens som finnes i D3, D6 og D 12.
Det finnes også mineralsalver som kan brukes utvortes, for eksempel ved sprukne fotsåler.

Når bruker man disse saltene?
Cellesaltene brukes ved akutte og kroniske sykdommer, som for eksempel ved smerter, feber eller til forebygging av sykdommer.

Finnes det begrensninger ved bruk av cellesalt?
Da disse tablettene kun inneholder sporer av mineraler, er det praktisk vanskelig å få en overdosering.
Bivirkninger og vekselvirkninger er ikke kjent.

For hvem egner cellesaltene seg?
For alle som har en eller annen form for ubalanse, sykdom eller annet ubehag.

Ørelys

Noen forbinder ørelys med øreproblemer, ettersom mange er blitt hjulpet med problemer av kronisk art. Men også du som ikke er plaget med ørebetennelser, bihulebetennelser, ulyder i øret eller trykkproblemer, bør prøve AuriPlus Ørelysbehandling er en behagelig, avslappende opplevelse, og en ypperlig form for ørehygiene. Og dersom stor produksjon av ørevoks er et problem for deg, bør du ikke la metoden være uprøvet! Dersom du har \”ørebarn\” kan dette være redningen som hjelper dere gjennom neste forkjølelsessesong.

Øret er i utgangspunktet selvrensende. Hudceller fra øregangen beveger seg mot utgangen og blander seg med fett som produseres i vokskjertlene. Dette føres ut av øret i form av ørevoks. Når dette selvrensende systemet ikke fungerer perfekt, kan det danne seg en ”propp” av ørevoks, som kan skape problemer dersom den ikke fjernes. Bruk av bomullspinner og lignende kan skyve voksen lenger innover i øregangen og kan dessuten skade den tynne huden i øregangen.

Den svake temperaturstigningen som oppstår når ørelyset brenner, er tilstrekkelig til å virke lett smertestillende, og til å mykgjøre voks i øregangen. Under brenningen økes blodsirkulasjonen, og tette porer åpnes. Brenningen av AuriPlus ørelys danner et lett undertrykk i øret (skorsteinseffekt), noe som er helt smertefritt. Undertrykket fører til at voks, avleiringer og væske trekkes inn i ørelyset.

Beskyttelsesskiven festes på ørelyset. Denne tynne enden av ørelyset føres forsiktig inn i øregangen, og og den tykke enden tennes på med en lighter. Ørelyset brenner langsomt ned. Dersom det siver røyk ut av øret, skyves ørelyset forsiktig litt lenger inn, slik at det blir helt tett. Når ørelyset har brent ned til markeringsringen, tas det ut av øret og slukkes.

Urgammle oppfinnelse brukt på moderne måte.

Ørelys er en ørebehandlingsmetode med lange tradisjoner. Både europeiske folkeslag, såvel som indianere og kinesere, har kjent til ørelysene i uminnelige tider. Produsenten av AuriPlus har satt denne gamle metoden i system, og fremstiller AuriPlus under streng kvalitetskontroll på fabrikken i Italia.

Syre og base i kroppen

«”Le microbe n”est rien, le terrain c”est tout ” – mikroben er ingenting, miljøet er alt» Claude Bernard 1860

Alle kjemiske funksjoner i kroppen og også i naturen, er avhengige av det miljøet de er omgitt av.
Alt har sin bestemte surhetsgrad – også kroppen.
Du har sikkert hørt om «sur nedbør», og om hvordan mye syre i skogbunnen kan føre til store skader på trærne.
Et annet eksempel er miljøet i et akvarium – er det for surt, vet alle som har hatt eller har fisk hjemme i stua, at den stakkars fisken nok ikke ville overlevd lenge.
Disse eksemplene kan også brukes til å forklare hvor skadelig for mye syre kan være for kroppen, og kan kanskje gjøre det litt mer forståelig for oss hvor viktig et godt miljø i kroppen er.
Nå tenker sikkert mange at kroppen vår har et utall forskjellige reguleringssystemer som jobber veldig bra – og det er sant!
Et eksempel er systemet som sørger for at temperaturen er relativt konstant i kroppen, enten vi oppholder oss i arktisk kulde eller i en ørken.
Det finnes også systemer som regulerer vannforholdet/vannbalansen i kroppen – dette systemet tar ansvar for at hver enkelt kroppscelle får nok vann.
Det vi ønsker å forklare litt mer om her, er systemet som regulerer syre- og basebalansen i kroppen.
En optimal syre-/basebalanse er en forutsetning for friske celler og dermed også velfungerende organer som bidrar til en god helse.
Syre-/baseforholdet i kroppen vår, kalles pH–verdi. Er denne verdien for lav, snakker vi om at kroppen har for mye syre, og er den for høy, er det for mye base i kroppen.
Hvert eneste organ har sin bestemte pH-verdi som skal være optimal, slik at den ikke kommer i ubalanse.
Kommer kroppen i ubalanse, som vi kan se ved at for eksempel pH-verdien faller, må kroppens systemer jobbe for at den kommer i balanse igjen.
Noen svingninger i syre-/ basebalansen er normale, og disse kan kroppen regulere selv over lengre tid. Men har vi ofte og over en lengre tid en for lav pH-verdi i kroppen, overbelaster vi dette systemet og kroppen kan komme i ubalanse – vi blir for sure, og miljøet kan forandre seg.
Reaksjonen på dette kan være at kroppen kan bli syk – vi kan bli syke.

Dette kan gi utslag i problemer som:

 • hårtap
 • hudproblemer
 • eller problemer med neglene

Dette er optiske reaksjoner, men det kan også skje mye i kroppen som ikke kan ses med en gang. En for sur kropp kan gi mange problemer, og over lengre tid kan dette være grunnlag for sykdommer som kan bli kroniske.
Det kan også gi problemer hvis vi har for mye base, men dette skjer svært sjelden og skal ikke være hovedfokuset her.
Syre og base trengs i kroppen – syre er like viktig som base, men disse må være i en riktig balanse.

Hvordan kommer vi i ubalanse?
Moderne mat- og livsstilsvaner kan føre til at vi kommer i et “for surt” område siden mye av det vi spiser inneholder en større andel av syre enn base.
For eksempel spiser vi mye industriell tilvirket mat som brød eller kjeks som inneholder raffinert fett, oljer og sukker, i tillegg til mye kjøtt og store mengder av homogeniserte og pasteuriserte meieriprodukter.
Det finnes også mye mer som griper inn i syre- og basebalansen vår, bl.a. tankene våre.
Det er derfor viktig å holde et godt øye med vår syre- og basebalanse.

Måling av fettbalanse

I den vestlige verden har kroniske livsstilssykdommer som hjerte- og karsykdommer, slag, kreft, diabetes, benskjørhet og Alzheimers økt kraftig de siste 50-60 årene. I samme periode har også antallet tilfeller av inflammasjonssykdommer (for eksempel eksem) og psykiske lidelser økt. Mange av disse sykdommene skyldes, eller i hvert fall forverres av, for lite inntak av den essensielle fettsyren omega-3.
En fersk studie* viser for eksempel at for mye omega-6 i forhold til omega-3 øker risikoen for prostatakreft, spesielt den mest aggressive formen. Vi vet også at det ofte er betydelig underskudd av omega-3 ved hyperaktivitet og ADHD**, både hos barn og voksne.

Her på klinikken kan du få målt denne viktige balansen. Testen vi bruker måler hele 11 forskjellige fettsyrer i blodet, og den gir et godt bilde av fettsyreprofilen i kroppen din. Svaret på testen forteller noe om hvilken grad man har av beskyttelse mot vanlige livsstilssykdommer. Veldig ofte ser vi mangler på omega-3 og stort overskudd av omega-6, noe som ikke er bra. Slik ubalanse kan skyldes stress, sykdom, dårlig fungerende tarm eller et kosthold som ikke er optimalt.
Heldigvis er det forholdsvis enkelt å rette opp en slik ubalansen. Ofte holder det å ta et godt og riktig sammensatt oljetilskudd i noen måneder. Kroppen begynner umiddelbart å ta opp de gode fettsyrene, og etter 3-4 måneder har du som oftest oppnådd riktig balanse og kan fortsette med vedlikeholdsdosering.

Mineralanalyse – Oligoskan

Les utdypet forklaring her.

Bruker spektrofotometri som metode til å måle konsentrasjonen av sporelementer og tungmetaller i kroppens vev (dermis). Målingen gjøres på stedet og tar 2 minutter. Rett etter mottar du en omfattende analyse av mineraler, sporelementer og tungmetaller.

Fordelene med en spektrofotometrisk test med OligoScan
OligoScan sender et bredspekteret rødt lys ned i det mellomste hudlaget (dermis), der det blir absorbert eller ikke av ulike metaller og mineraler. Vevet i mellomlaget gir et godt bilde av overskudd eller mangler, ofte før nivåene kan oppdages i blodet. Urinprøver, hårmineralanalyser og blodprøver gir en indikasjon. Kroppens evne til å skille ut giftstoff (via nyrene, lever/fordøyelse, hår) gjør at disse tradisjonelle prøvene ikke gir et representativt bilde av hva som faktisk finnes i kroppens vev.

OligoScan er en revolusjonerende teknikk som mange har ventet på for hurtig og presist kunne lese ut kroppens mineralbalanse. OligoScan gir en lege/behandler muligheten til å foreskrive eventuelle tilskudd/behandling, livsstilsendringer og forsikre seg om at anbefalingene fungerer. Mange opplever kroniske helseproblemer, som kan skyldes mangler på essensielle mineraler eller for høye verdier av giftstoffer og tungmetaller i kroppen. OligoScan gjør det mulig å avdekke dette enkelt og hurtig.
OligoScan blir i dag brukt av leger i over 20 land og antallet øker dag for dag

Intoleransetest

Matintoleranse er en reaksjon i organismen på et produkt i en viss mengde. Reaksjon på et produkt kan ta fra 1 -3 dager og viser seg i form av for eksempel:

 • mavesmerter/diare`/forstoppelse,
 • hodepine,
 • hudutslett,
 • unormal tretthet,
 • nedsatt energi,
 • psykisk nedstemthet, som lett depresjon og tristhet.

York testen som vi bruker ved klinikken sjekker på hele 116 matvarer. Se listen under:

Testen kan deles inn i to trinn:

Trinn 1: Indikatortest.

 • Dette er en ja/nei test som ser etter IgG reaksjoner i blodet. Om denne er positiv kan man oppgradere testen.

Trinn 2: 116 FoodSCAN.

 • Dette er en utvidet test som tester for flere IgG reaksjoner.

En kan gå rett på denne testen

Bachs blomstermedisin

Vi tilbyr også Bachs Blomstermedisin ved vår klinikk.  En egen, mild,  individuell behandlingsform som kan brukes ved emosjonelle og mentale plager.  Behandlingen kan kombineres med fotsoneterapi.  Legen, Edward Bach sa blant annet selv:
” alle vet at den samme sykdom/tilstand kan virke forskjellig på forskjellige mennesker og hver og en kan derfor behandles for sin egen opplevelse i øyeblikket”.

Andre terapier og tester kan variere ved klinikken

 

 

Artikler
Tilbakemeldinger
 • Progesta care krem

  Tusen takk for en så god service og for et fantastisk produkt! Dette produktet anbefalte jeg til alle mine venner og familie.Etter bare noen uker med progesta-care fikk jeg hjelp for mine plager,som er blant annet:endometriose,fett rundt magen,uønsket hårvekst... Både meg og min mor ,som er 70 år gammel,bruker progesta care og takker for sjansen vi fikk. Hilsen G!

  G
 • Progesta care krem

  Hei Tusen takk for en så god service og for et fantastisk produkt! Dette produktet, Progesta Care anbefalte jeg til mine venner og familie. Etter bare noen uker med progesta care krem fikk jeg hjelp for mine plager, som blant annet: endometriose, fett rundt magen, uønsket hårvekst. Både jeg og min mor, som er 70 år gammel - bruker progesta care og takker for sjansen vi fikk

  G

Start typing and press Enter to search