Skip to content

Andre terapier og tester

Om andre terapier og tester

Blodtype
Cellesalt
Ørelys
Syre-base i kroppen
Måling av fettbalanse
Mikrobiome test – avføringsprøve
– invivo healthcare test fra vagina, urin, gastrointestinal og oralt (munn)
Mineralanalyse – oligoskan
Intoleransetest
Bachs blomstermedisin


Blodtype

Blodtypetesten skjer ved et lite stikk i fingeren. En bloddråpe må presses ned på en pinne og settes over på et ark. Etter en liten stund leses resultatet av og du vet din blodtype. Det hele tar cirka 15 min.

Cellesalt

Cellesalter er små tabletter som inneholder stoffer som er inne i kroppen vår til enhver tid. I noen tilfeller trenger vi mer av ett eller flere cellesalter. Dette er helt ufarlige preparater og en god medhjelper når kroppen er kommet litt feil ut.

Hvordan jobber vi med cellesalter?
Schüsslersalter tilhører alternativ medisinen og er mineralsalter.
Schüssler antok at sykdommer oppstår på grunn av forstyrrede biokjemiske prosesser. Han mente at sykdommer i stor grad er forårsaket av en forstyrret mineral metabolisme, og fraværet av et bestemt mineral påvirker hele metabolismen. Teorien etter Schüssler sier at man skal gi kroppen de manglende saltene slik at den mangelen som har ført til sykdommen kan bli rettet opp.

Hvilke metoder jobber vi med?
Ved bruk av ansiktsdiagnose og en omfattende anamnese – klientens sykdomshistorie –  finner vi fort ut hvilke mineraler som trengs.
Det er tabletter i homeopatisk potens som finnes i D3, D6 og D 12.
Det finnes også mineralsalver som kan brukes utvortes, for eksempel ved sprukne fotsåler.

Når bruker man disse saltene?
Cellesaltene brukes ved akutte og kroniske sykdommer, som for eksempel ved smerter, feber eller til forebygging av sykdommer.

Finnes det begrensninger ved bruk av cellesalt?
Da disse tablettene kun inneholder sporer av mineraler, er det praktisk vanskelig å få en overdosering.
Bivirkninger og vekselvirkninger er ikke kjent.

For hvem egner cellesaltene seg?
For alle som har en eller annen form for ubalanse, sykdom eller annet ubehag.

Ørelys

Noen forbinder ørelys med øreproblemer, ettersom mange er blitt hjulpet med problemer av kronisk art. Men også du som ikke er plaget med ørebetennelser, bihulebetennelser, ulyder i øret eller trykkproblemer, bør prøve AuriPlus Ørelysbehandling er en behagelig, avslappende opplevelse, og en ypperlig form for ørehygiene. Og dersom stor produksjon av ørevoks er et problem for deg, bør du ikke la metoden være uprøvet! Dersom du har ”ørebarn” kan dette være redningen som hjelper dere gjennom neste forkjølelsessesong.

Øret er i utgangspunktet selvrensende. Hudceller fra øregangen beveger seg mot utgangen og blander seg med fett som produseres i vokskjertlene. Dette føres ut av øret i form av ørevoks. Når dette selvrensende systemet ikke fungerer perfekt, kan det danne seg en ”propp” av ørevoks, som kan skape problemer dersom den ikke fjernes. Bruk av bomullspinner og lignende kan skyve voksen lenger innover i øregangen og kan dessuten skade den tynne huden i øregangen.

Den svake temperaturstigningen som oppstår når ørelyset brenner, er tilstrekkelig til å virke lett smertestillende, og til å mykgjøre voks i øregangen. Under brenningen økes blodsirkulasjonen, og tette porer åpnes. Brenningen av AuriPlus ørelys danner et lett undertrykk i øret (skorsteinseffekt), noe som er helt smertefritt. Undertrykket fører til at voks, avleiringer og væske trekkes inn i ørelyset.

Beskyttelsesskiven festes på ørelyset. Denne tynne enden av ørelyset føres forsiktig inn i øregangen, og og den tykke enden tennes på med en lighter. Ørelyset brenner langsomt ned. Dersom det siver røyk ut av øret, skyves ørelyset forsiktig litt lenger inn, slik at det blir helt tett. Når ørelyset har brent ned til markeringsringen, tas det ut av øret og slukkes.

Urgammle oppfinnelse brukt på moderne måte.

Ørelys er en ørebehandlingsmetode med lange tradisjoner. Både europeiske folkeslag, såvel som indianere og kinesere, har kjent til ørelysene i uminnelige tider. Produsenten av AuriPlus har satt denne gamle metoden i system, og fremstiller AuriPlus under streng kvalitetskontroll på fabrikken i Italia.

Syre og base i kroppen

«”Le microbe n”est rien, le terrain c”est tout ” – mikroben er ingenting, miljøet er alt» Claude Bernard 1860

Alle kjemiske funksjoner i kroppen og også i naturen, er avhengige av det miljøet de er omgitt av.
Alt har sin bestemte surhetsgrad – også kroppen.
Du har sikkert hørt om «sur nedbør», og om hvordan mye syre i skogbunnen kan føre til store skader på trærne.
Et annet eksempel er miljøet i et akvarium – er det for surt, vet alle som har hatt eller har fisk hjemme i stua, at den stakkars fisken nok ikke ville overlevd lenge.
Disse eksemplene kan også brukes til å forklare hvor skadelig for mye syre kan være for kroppen, og kan kanskje gjøre det litt mer forståelig for oss hvor viktig et godt miljø i kroppen er.
Nå tenker sikkert mange at kroppen vår har et utall forskjellige reguleringssystemer som jobber veldig bra – og det er sant!
Et eksempel er systemet som sørger for at temperaturen er relativt konstant i kroppen, enten vi oppholder oss i arktisk kulde eller i en ørken.
Det finnes også systemer som regulerer vannforholdet/vannbalansen i kroppen – dette systemet tar ansvar for at hver enkelt kroppscelle får nok vann.
Det vi ønsker å forklare litt mer om her, er systemet som regulerer syre- og basebalansen i kroppen.
En optimal syre-/basebalanse er en forutsetning for friske celler og dermed også velfungerende organer som bidrar til en god helse.
Syre-/baseforholdet i kroppen vår, kalles pH–verdi. Er denne verdien for lav, snakker vi om at kroppen har for mye syre, og er den for høy, er det for mye base i kroppen.
Hvert eneste organ har sin bestemte pH-verdi som skal være optimal, slik at den ikke kommer i ubalanse.
Kommer kroppen i ubalanse, som vi kan se ved at for eksempel pH-verdien faller, må kroppens systemer jobbe for at den kommer i balanse igjen.
Noen svingninger i syre-/ basebalansen er normale, og disse kan kroppen regulere selv over lengre tid. Men har vi ofte og over en lengre tid en for lav pH-verdi i kroppen, overbelaster vi dette systemet og kroppen kan komme i ubalanse – vi blir for sure, og miljøet kan forandre seg.
Reaksjonen på dette kan være at kroppen kan bli syk – vi kan bli syke.

Dette kan gi utslag i problemer som:

  • hårtap
  • hudproblemer
  • eller problemer med neglene

Dette er optiske reaksjoner, men det kan også skje mye i kroppen som ikke kan ses med en gang. En for sur kropp kan gi mange problemer, og over lengre tid kan dette være grunnlag for sykdommer som kan bli kroniske.
Det kan også gi problemer hvis vi har for mye base, men dette skjer svært sjelden og skal ikke være hovedfokuset her.
Syre og base trengs i kroppen – syre er like viktig som base, men disse må være i en riktig balanse.

Hvordan kommer vi i ubalanse?
Moderne mat- og livsstilsvaner kan føre til at vi kommer i et “for surt” område siden mye av det vi spiser inneholder en større andel av syre enn base.
For eksempel spiser vi mye industriell tilvirket mat som brød eller kjeks som inneholder raffinert fett, oljer og sukker, i tillegg til mye kjøtt og store mengder av homogeniserte og pasteuriserte meieriprodukter.
Det finnes også mye mer som griper inn i syre- og basebalansen vår, bl.a. tankene våre.
Det er derfor viktig å holde et godt øye med vår syre- og basebalanse.

Måling av fettbalanse

I den vestlige verden har kroniske livsstilssykdommer som hjerte- og karsykdommer, slag, kreft, diabetes, benskjørhet og Alzheimers økt kraftig de siste 50-60 årene. I samme periode har også antallet tilfeller av inflammasjonssykdommer (for eksempel eksem) og psykiske lidelser økt. Mange av disse sykdommene skyldes, eller i hvert fall forverres av, for lite inntak av den essensielle fettsyren omega-3.
En fersk studie* viser for eksempel at for mye omega-6 i forhold til omega-3 øker risikoen for prostatakreft, spesielt den mest aggressive formen. Vi vet også at det ofte er betydelig underskudd av omega-3 ved hyperaktivitet og ADHD**, både hos barn og voksne.

Her på klinikken kan du få målt denne viktige balansen. Testen vi bruker måler hele 11 forskjellige fettsyrer i blodet, og den gir et godt bilde av fettsyreprofilen i kroppen din. Svaret på testen forteller noe om hvilken grad man har av beskyttelse mot vanlige livsstilssykdommer. Veldig ofte ser vi mangler på omega-3 og stort overskudd av omega-6, noe som ikke er bra. Slik ubalanse kan skyldes stress, sykdom, dårlig fungerende tarm eller et kosthold som ikke er optimalt.
Heldigvis er det forholdsvis enkelt å rette opp en slik ubalansen. Ofte holder det å ta et godt og riktig sammensatt oljetilskudd i noen måneder. Kroppen begynner umiddelbart å ta opp de gode fettsyrene, og etter 3-4 måneder har du som oftest oppnådd riktig balanse og kan fortsette med vedlikeholdsdosering.

Mikrobiomtesting

Mikrobiom testing er en test for å avdekke ubalanser i tarmfloraen din, også kjent som dysbiose. Testen jeg bruker er markedets ypperste test av din tarmflora. Den utføres av smartDNA i Australia. Helsetest AS er mellomledd her i Norge – de mottar testene fra terapeutene og sender og mottar fra Australia. Helsetest har også gjort en strålende jobb med å tilpasse test, svar  på testen og kompendier til norsk. Dette betyr at når testsvaret  foreligger kan du gå gjennom dette med oss og du får en persontilpasset behandlingsplan. Den går for det meste på kostholdstilpasninger, men også eventuelt tilskudd og tiltak hvis det foreligger høye verdier av uønskede bakterier. Du kan lese mer om testen på nettsiden til helsetest: Helse-test.no
Testen er en avføringsprøve som utføres hjemme. Det tar ca 6 uker før svar foreligger etter at den er innsendt til analyse.
Prisen for testen er 4625,- (datert 23.01.2023) og betales på forskudd.
Konsultasjon tilkommer ekstra når svar foreligger.

Invivo Healthcare test fra vagina, urin, gastro(tarm) og oralt(munn)

Invivo labs er et britisk laboratorie som vi nylig har begynt å bruke. De tilbyr unike labtester som få kan tilby, og de er spesielt rettet mot kvinners behov(selv om de også har tester som kan gjøres for menn). Dette er tester som man enkelt kan gjøre hjemme. Man bestiller fra nettsiden deres, gjør testen hjemme og sender tilbake til laboratoriet for analyse. De har også flere innovative tilskudd som designet til å korrigere funn på testene som må behandles. Testene gjelder følgende: 

Vaginal Ecologix – en helt unik og ny testmetode for å avdekke ubalanser i det vaginale mikrobiomet. Ypperlig ved bakteriell vaginose, for tidlig fødende, infertilitet, spontanaborter og ved seksuelt overførte sykdommer. Det å få opprettet ubalanser i mikrobiomet her kan være viktig får å få hjelp med nevnte problemer. 
Urinary Ecologix  – Aktuell test ved urinveisinfkesjoner, spesielt kroniske. Også nyttig ved blære og nyre infeksjoner, inkontinens, vannlatingsproblemer, cyster i underliv, eggstokker, livmor og tarmer.
GI Ecologix – Test for gastrointestiale funksjoner samt Mikrobiom og testing for en rekke bakterier, parasitter og muggsopper. 
Oral Ecologix – ​Veldig omfattende bra test via spytt som avdekker ubalanser i munnhulen. Overbelastning av orale patogener kan ha en omfattende negativ effekt på vår helse og kan påvirke tarm-hjerne forbindelsen, hjertekar system, kvinners reproduktive system, kronisk betennelse, lokale og systemiske sykdommer, kreft osv. 

For mer info ta kontakt eller les mer på nettsiden til InvivoHealthcare

Mineralanalyse – Oligoskan

Les utdypet forklaring her.

Bruker spektrofotometri som metode til å måle konsentrasjonen av sporelementer og tungmetaller i kroppens vev (dermis). Målingen gjøres på stedet og tar 2 minutter. Rett etter mottar du en omfattende analyse av mineraler, sporelementer og tungmetaller.

Fordelene med en spektrofotometrisk test med OligoScan
OligoScan sender et bredspekteret rødt lys ned i det mellomste hudlaget (dermis), der det blir absorbert eller ikke av ulike metaller og mineraler. Vevet i mellomlaget gir et godt bilde av overskudd eller mangler, ofte før nivåene kan oppdages i blodet. Urinprøver, hårmineralanalyser og blodprøver gir en indikasjon. Kroppens evne til å skille ut giftstoff (via nyrene, lever/fordøyelse, hår) gjør at disse tradisjonelle prøvene ikke gir et representativt bilde av hva som faktisk finnes i kroppens vev.

OligoScan er en revolusjonerende teknikk som mange har ventet på for hurtig og presist kunne lese ut kroppens mineralbalanse. OligoScan gir en lege/behandler muligheten til å foreskrive eventuelle tilskudd/behandling, livsstilsendringer og forsikre seg om at anbefalingene fungerer. Mange opplever kroniske helseproblemer, som kan skyldes mangler på essensielle mineraler eller for høye verdier av giftstoffer og tungmetaller i kroppen. OligoScan gjør det mulig å avdekke dette enkelt og hurtig.
OligoScan blir i dag brukt av leger i over 20 land og antallet øker dag for dag

Intoleransetest

Matintoleransetesten (IgA/IgG/IgG4) tester fra 96 til 240 vanlige matvarer og inhalanter, og reaksjonene graderes etter følgende: 0 (No reaction) opp til 4 (Very High)

Vi bruker intoleransetester fra EU Bio Tek AS.

EU BioTek AS representerer det amerikanske laboratoriet US BioTek Laboratories, og selger og markedsfører alle deres tilgjengelige tester i Europa. US BioTeks mål er å tilby sine kunder troverdig, kvalitetsservice gjennom sin høye teknologi og videre forskning.

Hva er fordelene?

  • Mulighet for å teste flere antistoffer i samme test: IgA, IgG, IgG4 og IgE.
  • Kvantitativ fremfor semi-kvantitativ (mengde antistoffer måles i mg/L).
  • Alle prøver analyseres dobbelt for kvalitetssikring av resultatet.
  • Hvert antigen i testen har både en positiv og en negativ kontroll.

 

Bachs blomstermedisin

Vi tilbyr også Bachs Blomstermedisin ved vår klinikk.  En egen, mild,  individuell behandlingsform som kan brukes ved emosjonelle og mentale plager.  Behandlingen kan kombineres med fotsoneterapi.  Legen, Edward Bach sa blant annet selv:
” alle vet at den samme sykdom/tilstand kan virke forskjellig på forskjellige mennesker og hver og en kan derfor behandles for sin egen opplevelse i øyeblikket”.

Andre terapier og tester kan variere ved klinikken