Skip to content
Kopping

Kopping

Kopping er ofte kombinert med klassisk akupunktur og massasje.

Kopping – hva er det?

En massasjeteknikk der en behandler med glasskopper under vakuum. Vakuum terapi er en enkel og lettfattelig behandlingsform. Man behandler direkte eller indirekte det behandlingstrengende vevet eller organet, ved å plassere vakuum koppene på det ønskede området og  direkte på huden. Man regulerer vakuum mengde, behandlingstid og intensitet etter den enkelte pasients behov.

Etter behandlingen bør pasienten hvile mer enn normalt, drikke rent vann og kan med stor fordel spise lettfordøyelig mat i behandlingsperioden, alt etter årsak og bakgrunn i lidelse. Reaksjonene avløses av bedring og velvære i det enkelte organ og vev.

Denne behandlingsformen har god effekt på:
– sirkulasjons problemer
– ledd- og muskellidelser
– fordøyelse
– stoffskifte
– migrene
– whip-lash (nakkesleng)m.m.

Kopping er en metode som benytter undertrykk til å bedre sirkulasjonen i huden/muskulaturen og i kroppens indre organer der blodforsyningen er dårlig. Dette kan f.eks være etter en skade.

Historikk

Kopping har lang historie i forskjellige former for østlig medisinsk behandling. Teknikken stammer trolig fra Kina, men den har også vært i bruk lenge i Vesten.

Beskrivelse av behandlingsformen Kopping

Koppene kan plasseres i varierende antall på kroppen, skuldre, nakke, langs ryggrad, bryst osv. Normalt får koppene sitte i ro i 5-10 min. avhengig av individuelt behov.

Kopping kan også brukes til å massere med, ved at en kopp beveges i et bestemt mønster over huden.

Behandlingen utføres av fysioterapeuter eller behandlere med tilsvarende utdanning. Også akupunktører og andre alternative terapeuter benytter kopping som selvstendig terapi eller som støtteterapi ved annen form for spesialmassasje og lymfedrenasje.

Hva terapien brukes for

Målet ved kopping og vakuumbehandling er å «åpne» lukkede, kalde områder, og eventuelt dempe aktiviteten i stressede varme områder. Sugemerkene eller bloduttredelsene kan være ømme i noen dager etter hver behandling. I og etter behandlingsperioder er det ikke uvanlig at pasientene får følelsesmessige reaksjoner. Enkelte pasienter blir trøtte etter behandling.

Behandlingen brukes blant annet ved muskel- og leddsmerter, nakkesleng, hodepine, migrene, dårlig blodsirkulasjon eller som støtteterapi ved annen form for behandling.

Pasienter med blødningsforstyrrelser, sukkersyke, kreft eller gravide behandles ikke. Man unngår også pasienter med alvorlige psykiske lidelser eller som er i psykisk ubalanse. Alvorlige hjertesyke og andre pasienter med dårlig allmenntilstand må vurderes av lege før behandling.

Terapeuten som utfører kopping

 

No data was found