Skip to content
Kosthold

Kosthold og ernæring

Kosthold og ernæring

Kosthold og ernæring – eller vår mat og drikke er vår bensin og hva vi putter i munnen har mye å si for vår helse. Der er ingen fasit over hva den enkelte skal spise, men hva den enkelte har av symptomer kan gi oss terapeuter en pekepinn på hva som kan være ugunstig for nettopp deg å spise.
Dette kan avhenge av arvede egenskaper og svakheter, samt livsførsel.

Vi tilbyr kombinasjonsbehandling med ernæring og mikroskopiering av blodet ditt – blodet ditt forteller hva du bør gjøre for helsen din.

Samtidig så vet en at noe mat er sunnere enn annen mat og vi kan gjøre noen valg her som kan være gunstige for vår helse.

Vi vet også at industrien er flink til å produsere mat for oss som skal gjøre vår hverdag enklere og deres lommebok tykkere. Det er på ingen måte en sannhet at all denne maten er laget med tanke på at vi skal få en god helse.
Om en spør en pølsemaker om han spiser alle de produktene han produserer og selger, så vil en få bekreftet at det slett ikke er tilfelle. De lager gjerne egne kvalitetsprodukter til seg selv og noen andre utvalgte.

Maten vår skal inneholde proteiner, karbohydrater og fett.
Det er viktig at balansen mellom de forskjellige bestanddelene er riktig fordelt. Her synder mange!
Og kvaliteten på maten er viktig.
Vi ved Alternativ Medisin Røa har mye kunnskap innenfor kosthold og ernæring for å hjelpe deg til å oppnå bedre helse.

Ernæringsterapi er en terapiform som tar utgangspunkt i at sykdom ofte er en ubalanse, som kan være forårsaket av feil kosthold, stress, belastende livsstil, mangel på næringsstoffer, eller et ugunstig miljø. Ved å gjøre noen endringer, kan man rette opp ubalanser og gjøre kroppen i stand til å reversere sykdomsprosessene ved mange kroniske sykdommer.
Grunnlaget for Ernæringsterapi er et riktig kosthold og en fornuftig livsstil vil kunne være med på å forebygge sykdom, og bidra til en god fysisk og psykisk helse gjennom hele livet.
Og det er et stort fokus på tilberedning, og bearbeiding av mat, og matkvalitet

Ernæringsterapi tar utgangspunkt i at det sannsynligvis finnes noen grunnleggende årsaker til kroniske problemer og sykdommer:

Fordøyelsesproblemer
Ernæringsmangler
Et svingende blodsukker
Stress, dårlig søvn og ugunstige miljøfaktorer

Kort oppsummert går Ernæringsterapi ut på følgende:

Reparere og støtte fordøyelsen
Optimalisere kosthold og næringsstatus
Bedre søvn og mindre stress

Økologisk mat

Kostreform for bedre helse