Jeg, kvinne 37 år gammel, har hatt en musearm i vekslende grad siden 2001. Jeg var nødt tll å gi opp eget foretak pga musearm. Jeg jobbet som oversetter av bøker og var derfor limt til tastaturet i flere enn 8 timer pr. dag
Ingen program på pc-en som varslet om pauser og kom med øvelser hjalp meg.
Da det først startet, fikk jeg fysioterapi og tøynings- og strekkøvelser, samt belastnings- og avlastningsøvelser. Til ingen nytte.
Bare jobbendring ga lettelse. Det ble en rent fysisk jobb ( jobbet som dykkerinstruktør siden 2003) fordi all databruk, selv om det bare var 5 min ved tastaturet, førte til smerter.

Pga svangerskapspermisjon har jeg ikke jobbet fysisk annet enn å bære barnet mitt og sove mye mindre, som gjorde at smertene kom tilbake i full styrke. Også (for mye) strikking var heller ikke bra. Da prøvde jeg akupunktur.
Klassisk standard akupunktur ga lettelse. Lokal behandling av triggerpunkter på skulderbladets øvre kant og i underarmensmuskulaturen og langs armen gav lettelse i maks 1 uke av gangen.
Det eneste som førte til smertene forsvant lengre enn denne uken mellom akupunkturbehandlingen, var å gi opp arbeidet som førte til smertene. Så jeg kuttet ut data og strikking, men jeg kan ikke la være å bære barnet mitt.

Etter noen ukers standard behandlinger som beskrevet ovenfor, spurte akupunktøren min meg om hun fikk lov å prøve en ny slags behandling som hun akkurat hadde gått på kurs i: behandling av smerter i f.eks armen og skulderen ved bruk av abdominalpunkter.
Og dette fungerte fra første gang. Jeg kunne føle en lettelse gå gjennom armen under selve behandlingen allerede. Smertene lettet umiddelbart og etter 3 behandlinger var de borte mye lenger av gangen, selv om jeg fortsatte å strikke og bruke pc!! Men det deiligste var jo at jeg kunne bære barnet mitt uten at det gjorde vondt.
Etter hvert fikk også mitt skadede kne en omgang med Abdominal
akupunktur og også de smertene forsvant etter 3 behandlinger